Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Så ser Vänsterpartiet på arenafrågan i Oskarshamn

ANNONS

OSKARSHAMN

Socialdemokraternas styrelse i Oskarshamn och Kristdemokraterna har redan meddelat att de tänker rösta ja till en ny hockeyarena när det är dags att ta ett inriktningsbeslut i frågan i början av det kommande året.

Hur ser Vänsterpartiet på ärendet? ON ställer frågan till kommunstyrelseledamoten Lena Granath (V).

Lena Granath (V).

– Ett inriktningsbeslut ska fattas först i slutet av januari. Materialet presenterades i sin helhet på det senaste kommunstyrelsesammanträdet och vi i Vänsterpartiet hade en första genomgång på ett grupp- och medlemsmöte i måndags. Det finns fortfarande många frågor som måste få svar – vi tänker bland annat på hur den kommande ökade driftkostnaden ska lösas, svarar hon.

”För oss i Vänsterpartiet är det viktigast att det skapas ytterligare en isyta så att barn- och ungdomsverksamheten kan utvidgas och få bättre och fler tider”

LENA GRANATH (V), KOMMUNSTYRELSELEDAMOT I OSKARSHAMNS KOMMUN

Lena Granath fortsätter:

– För oss i Vänsterpartiet är det viktigast att det skapas ytterligare en isyta så att barn- och ungdomsverksamheten kan utvidgas och få bättre och fler tider. Det är även viktigt att fler omklädningsrum byggs, så att det fungerar bättre att ha kombinerad verksamhet med både flick- och damhockey och pojk- och herrhockey.

”Vi behöver fortsätta att diskutera frågan”

– Vi behöver dock fortsätta att diskutera frågan. Den ombyggda Be-Ge-hallen – inklusive en ny isyta – beräknas kosta 13,9 miljoner kronor årligen, vilket innebär 7,9 miljoner mer än idag. En helt ny arena kostar, enligt IK Oskarshamns beräkningar och önskemål, kommunen 16 miljoner kronor – och då kvarstår kommunens kostnader på 6,1 miljoner kronor för den gamla hallen. Klubbens kalkyl är dessutom genomgången av ett företag som specialiserat sig på kostnadsberäkning av fastigheter – och den skiljer sig markant från specialistberäkningen. Klubbens kalkyl har utelämnat allt behov av infrastruktur som vägar, gång- och cykelväg och parkeringsplatser. Alla kan lånefinansiera själva byggnationen, oavsett om det är kommunen eller privata företag som bygger. Om den är kommunalt byggd så blir dock kostnaden mindre för varje år genom avskrivningar. Blir det ett företag så kommer hyran för kommunen att räknas upp varje år. För mig är det viktigast vad årskostnaden för kommunen kommer att bli – och hur det ska finansieras, så att den inte tar pengar från annan verksamhet, säger Lena Granath.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS