Så skriver Bergvall i svaret till eleven som kritiserar skolmaten

Så skriver Bergvall i svaret till eleven som kritiserar skolmaten

2021-04-22 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Yvonne Bergvall (S) – som är ordförande i tekniska nämnden i Oskarshamns kommun – har nu svarat på e-postmeddelandet från eleven på Vallhallaskolan som är missnöjd med skolmaten.

”Jättetråkigt att din upplevelse av vår mat är den du beskriver. Jag själv har varit mycket engagerad i att vi ska ha tre maträtter att välja på, där en är vegetarisk. Vi är en av åtta kommuner i Sverige (290 kommuner totalt) som erbjuder tre rätter per dag, när vi inte har en coronapandemi”, skriver Yvonne Bergvall.

Hon håller med eleven om att utseendet på maten är betydelsefullt.

”Miljön är viktig”

”Miljön där man sitter är också viktig. Delar även din uppfattning om att hållbarhet och ekonomi är viktiga delar. Vi arbetar ständigt med vårt matsvinn i samtliga matsalar. Vi har ett projekt inom området matsvinn som kommer att utvärderas i december i år.”

”Coronapandemin som vi befunnit oss i länge nu har påverkat alla, så även oss inom kostenheten. Varje dag står vi inför nya utmaningar där skolan och vi försöker finna nya lösningar. Vi har tillsammans med skolan valt att servera lunchlådor i klassrummen under vissa perioder för att minska trängseln i matsalen. Med den lösningen är det inte möjligt att erbjuda samma utbud som i matsalen, men vi försöker göra det bästa av situationen.”

”Tack”

”När vi ska transportera lunchlådorna kan inte tillbehör ligga i samma box och då ser maten tråkigare ut när den kommer. Vi packar cirka 200 lunchlådor dagligen. Vi har tagit till oss av dina synpunkter, många är väldigt bra, och vi kommer att se över möjligheterna till förändringar snarast. Vi (representanter från köket på Vallhallaskolan och ansvariga på tekniska) kommer också att träffa elevrådet vid er skola för fortsatta diskussioner. Till sist – tack för att du kontaktade oss, då vi har möjlighet att förbättra och förändra där det är möjligt”, skriver Yvonne Bergvall i svaret.

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn