Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Så svarar ansvarig politiker på Birgitta Nylunds kritik

ANNONS

OSKARSHAMN

På söndagen skrev vi om den före detta specialistsjuksköterskan Birgitta Nylund, som nyligen kom hem efter en vistelse på Oskarshamns sjukhus.

– Det är inte patientsäkert. Sommarsjukvården fungerar definitivt inte som den ska göra. De flyttar människor från höger till vänster – och de har ingen aning om var de har dem till slut, sa hon bland annat.

Läs den artikeln här.

Hur ser de ansvariga politikerna på detta? Vår tidning har ställt frågan till ett flertal makthavare inom Region Kalmar län.

Först ut att svara är Christer Jonsson (C), som är vice ordförande i regionstyrelsen och regionråd med ansvar för hälso- och sjukvården.

– Region Kalmar län bedriver en patientsäker vård. Det är viktigt att slå fast – och vi har bra uppföljningssystem för detta, säger han.

”Jag har stor respekt för varje patients upplevelse av vården”

CHRISTER JONSSON (C)

– I de nationella enkäter som genomförs får sjukvården i Kalmar län generellt sett väldigt goda betyg när det gäller bemötande, helhetsupplevelser och förtroende för verksamheten. Men sjukvården i länet är en stor verksamhet med motsvarande 155 000 vårddagar per år och det är klart att allas upplevelser av detta är olika och jag har stor respekt för varje patients upplevelse av vården.

– Om man är missnöjd, så önskar jag verkligen att man tar kontakt med patientnämnden för att påtala vad man upplevt och att man försöker reda ut detta. Det är viktigt. Det kan göra att vården blir bättre och att man som patient får en riktig möjlighet att direkt med patientnämnden berätta om sina upplevelser.

– Oskarshamns sjukhus har blivit utsett till Bästa sjukhus flera gånger och vi är stolta över den verksamhet som bedrivs där, säger Christer Jonsson.

Christer Jonsson (C). Foto: Centerpartiet
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS