Så svarar på Anton Sejnehed (S) på en fråga från en förälder i Oskarshamn

Så svarar på Anton Sejnehed (S) på en fråga från en förälder i Oskarshamn

2021-01-12 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

På måndagskvällen skrev vi om en förälder som ställde en fråga till makthavare och andra föräldrar med barn på högstadiet via Oskarshamns-Nytt:

”Hur gör era barn om de ska hämta mat i skolan mellan 10.30 och 13.00? Hinner de hämta den och käka den innan lektionen sätter igång igen? Jag får inte riktigt ihop detta. Det finns ju familjer som inte har det så bra ekonomiskt och då räddar ju skollunchen upp lite. Men ska barnen få ogiltig frånvaro om de inte hinner hämta maten och vara online när lektionen börjar på datorn?”, undrar föräldern ifråga.

”Eftersom det var kort om tid så är vi alla överens om att utvärdera hur det fungerar så att vi vet om det behöver göras några förändringar eller ej”

ANTON SEJNEHED (S),
ORDFÖRANDE I BILDNINGSNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

Hur ligger det till där, egentligen? Vad är det som gäller? Vi skickade frågan till bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S).

Han svarar så här via e-post på tisdagsmorgonen:

”Det finns en rutin för hur mat ska hanteras nu i samband med att högstadieeleverna har distansundervisning. I din artikel har du återgivit den gällande rutinen.”

”Har jobbat intensivt”

”Arbetet med att lösa mat till elever som läser på distans var vi tvungna att hantera med kort varsel eftersom smittskyddsläkarens rekommendation om distansstudier kom den 5 januari och det började gälla den 11 januari. Verksamheterna har därför jobbat intensivt för att hitta en lösning som ska fungera. Eftersom det var kort om tid så är vi alla också överens om att utvärdera hur det fungerar så att vi vet om det behöver göras några förändringar eller ej.”

”Tanken med matlådor är att elever som bor närmare ett utlämningsställe än 4 kilometer varje dag hämtar en matlåda på sitt utlämningsställe, det vill säga du kan bo längre än fyra kilometer från ditt högstadium men ha nära till en annan utlämningsplats.”

”Hämtar för hela veckan”

”Eftersom vi vet att vissa elever har långt till en utlämningsplats så är det sagt att elever som har längre än 4 kilometer får hämta på måndagar 15:00-17:30 på Oscarsgymnasiet. Då hämtar man mat för hela veckan. Antingen hämtar eleven maten eller så gör någon anhörig det åt en.”

”Har man synpunkter på att något inte fungerar så ska man ta kontakt med Servicecenter, via telefon eller epost, som då tar emot synpunkten och kan se till att den hamnar rätt. Det gör att vi får mer information om ifall något behöver förändras”, skriver Anton Sejnehed.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

Dela gärna artikeln: