Sadmir Zekovic lämnar Oskarshamns AIK – klar för AFC Eskilstuna

Sadmir Zekovic lämnar Oskarshamns AIK – klar för AFC Eskilstuna

2021-12-19 Av av Thomas Wennerklint

OSKARSHAMN

För en dryg vecka sedan blev Flamur Dzelili klar för allsvenska Varberg och nu lämnar alltså även skyttekungen Sadmir Zekovic Oskarshamns AIK. Han är klar för AFC Eskilstuna i superettan.

Sadmir Zekovic spelade 29 matcher för Oskarshamns AIK i Ettan Södra i år och stod för tolv mål och tre assist.

Nu tar han ett kliv upp i seriesystemet till superettan och AFC Eskilstuna.

– Med Sadmir får vi en vinnarskalle och karaktär som kommer att bidra med det lilla extra som krävs för att vinna matcher. Han tar mycket ansvar och kommer att bli en ledartyp för vår unga trupp. Han vägrar ge sig och visar tydligt med sitt kroppsspråk och hårda arbete ute på plan att han aldrig ger upp, säger AFC Eskilstunas tränare Jawad Al Jebouri till klubbens hemsida.

Om flytten säger Zekovic själv till samma hemsida:

– Det klickade direkt när jag pratade med Jawad Al Jebouri. Jag har höga ambitioner och det har klubben också. Det är dags för mig att ta nästa steg och detsamma gäller för AFC. Allsvenskan ska inte vara någon möjlighet om vi jobbar hårt tillsammans.

Sadmir Zekovic har hunnit bli 27 år och tillhörde i sin ungdom bland annat Malmö FF och italienska Catania. Innan han kom till Oskarshamns AIK inför den här säsongen har han spelat i klubbar som BK Olympic, Utsiktens BK och IFK Malmö.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: