Safts vd i Oskarshamn: ”Det stämmer att vi har fått ett andra covid-19-fall”

Safts vd i Oskarshamn: ”Det stämmer att vi har fått ett andra covid-19-fall”

2020-09-18 0 av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Safts vd i Oskarshamn, Mari Kadowaki, svarar nu på våra frågor gällande covid-19.

”Det stämmer att vi har fått ett andra covid-19-fall konfirmerat”, skriver hon i ett e-postmeddelande.

”Den drabbade lämnade sitt helgskift den 6 september och erhöll sitt testresultatet först i slutet på kommande vecka.”

”Så snart som bolaget hade konfirmerat läget med den drabbade kontaktades de avdelningskollegor som jobbat med denne på samma skift av sin arbetsledare. Omgående började vi även informera övriga avdelningar på företaget om att vi har ett andra fall. Ett kompletterande mejl gick ut till samtliga anställda för att informationen skulle nå ut och för att informera om att samtalsstöd finns vid behov”, skriver Mari Kadowaki.

”Hög grad av försiktighet”

Hon fortsätter:

”Saft har från start arbetat med att begränsa smittspridningen med information, regler och rutiner. Och vi erbjuder extra stöd vid behov. Detta är inget som vi har dragit ner på utan tvärtom varit väldigt noga med att upprätthålla. Givetvis hade vi en slags repetition när vi återkom till jobbet från våra semestrar.”   

”Vi jobbar fortsatt med våra rutiner inom fabriken, men vi har även beredskap för att möta verkligheten. Våra anställda kan bli smittade även utanför jobbet och det råder fortfarande en hög grad av restriktion och försiktighet gällande resor och emottagande av besök”, skriver Mari Kadowaki.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se