Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD: ”Det drabbar många yrkesgrupper inom vården”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Region Kalmar län har idag presenterat 2020 års resultat, som visar på fortsatt stora underskott i sjukvårdens verksamheter. Det sammanlagda underskottet landade på -234 miljoner kronor”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande på fredagen.

”Sverigedemokraterna lämnade för några dagar sedan in en skrivelse till regionstyrelsen där partiet kräver att det tas fram en långsiktig plan för att komma till rätta med det allvarliga ekonomiska läget i förvaltningarna.”

”Oroande”

– Årsbokslutet bekräftar behovet av den åtgärdsplan vi har begärt. Det är oroande att underskottet fortsatt är så stort, säger Martin Kirchberg, oppositionsråd för Sverigedemokraterna.

”En av flera orsaker till att ekonomin inte är i balans är att kostnaderna för hyrpersonal fortsätter att öka. Man har heller inte tagit tag i de strukturella problemen med svällande administrativa kostnader”, skriver Sverigedemokraterna.

– Byråkratin har tillåtits att svälla under många år. Det drabbar många yrkesgrupper inom vården genom att dra arbetstid och resurser från kärnverksamheten, säger Martin Kirchberg.

”Felaktig bild”

”Sverigedemokraterna är också kritiska till hur resultatet kommuniceras till medborgarna. Rubriken i regionens pressmeddelande ”Överskott på 359 miljoner för regionen”, men SD menar att det är orimligt att kommunicera det ekonomiska läget på det sättet.

– Även om det är formellt riktigt så ger det en felaktig bild. Det är ohållbart att år efter år skyla över verksamhetsunderskotten med hjälp av luftpengar i form av värdeökningar på börsen, säger Martin Kirchberg.

ARKIVFOTO

PIERRE STJERNFELDT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS