Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD i Oskarshamns kommun sågar L, KD, C och V: ”Besynnerligt och falskt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MISTERHULT

”Under kommunstyrelsens sammanträde den 29 september hanterades ärendet om att utveckla Misterhult. Förvaltningens förslag gick ut på att Charlottagården och Hultgården ska användas för annan verksamhet än just som äldreboenden”, skriver Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

”Sverigedemokraterna säger nej till att avveckla Charlottagården och Hultgården som äldreboenden” säger Leif Axelsson (SD), ledamot i kommunstyrelsen. ”Vi är för en utveckling av Misterhult, men vi vill återöppna Charlottagården och Hultgården som äldreboenden och vi motsätter oss därför annan verksamhet i byggnaderna för tillfället”.

Leif Axelsson (SD).

”Tyvärr inget stöd”

”Sverigedemokraterna yrkade att ett återöppnande av Charlottagården och Hultgården skulle finnas med i planeringen för att utveckla Misterhult. Vidare begärde Sverigedemokraterna votering i ärendet, men fick tyvärr inget stöd av den övriga opposition som samtliga avstod från att rösta. Resultatet blev att den styrande majoriteten (S och M) kunde avslå SD:s yrkande om att det ska finnas en plan för att återöppna boendena.”

”Det vi kan konstatera är att den styrande majoriteten samt den övriga oppositionen (L, KD, C, V) väljer att döma ut Charlottagården och Hultgården för framtida bruk som äldreboenden då de inte biföll vårt förslag” säger gruppledaren Michael Erlandsson (SD).

Michael Erlandsson (SD).

”Oerhört beklagligt”

De båda sverigedemokraterna beklagar de andra partiernas agerande och tycker att den övriga oppositionens agerande är ”besynnerligt och falskt”.

”Detta agerande från Liberalerna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet slår sönder deras trovärdighet då de förhindrar en enad front i frågan om att bevara Charlottagården och Hultgården. Vi tycker att detta är oerhört beklagligt”, säger Michael Erlandsson och Leif Axelsson.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Charlottagården och Hultgården i Misterhult.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS