SD påpekar att den som måste ta bilen till och från sitt vårdbesök oftast inte får någon ersättning alls

SD påpekar att den som måste ta bilen till och från sitt vårdbesök oftast inte får någon ersättning alls

2022-06-15 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”För två veckor sedan sade det S-ledda styret blankt nej till Sverigedemokraternas förslag att den som tar bilen till sitt vårdbesök ska få en p-biljett hemskickad. Nu har en medborgare lämnat in ett exakt likadant förslag”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

– Det S-ledda styret har nu chansen att gottgöra sig och visa att de lyssnar på vanliga medborgare. I stället för att fortsätta diskriminera den som är tvungen att ta bilen till sjukvården så kan de säga ja till medborgarförslaget säger Martin Kirchberg, regionråd för Sverigedemokraterna.

”Idag får alla som åker kollektivt en färdbiljett hemskickad inför sitt vårdbesök. Den som måste ta bilen får i praktiken oftast ingen ersättning alls”, skriver SD.

– Som medborgaren som lagt förslaget säger, så är kollektivtrafik inte ett alternativ för många människor. Att man ska få sin P-biljett hemskickad är fullt rimligt, det är också vad man ofta får höra när man pratar med människor, säger Bo Karlsson (SD), ledamot i regionstyrelsen.

Medborgarförslaget behandlas under onsdagens möte med regionstyrelsen.

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln: