Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

SD: ”Regionens växande byråkrati fortfarande en helig ko”

ANNONS

LÄNET

”Regionens växande byråkrati fortfarande en helig ko.”

Det är rubriken på ett pressmeddelande som Sverigedemokraterna i Region Kalmar län skickade ut på onsdagen.

”Under onsdagens sammanträde i regionstyrelsen redovisades besparingar för Region Kalmar län med anledning av det svåra ekonomiska läget. Region Kalmar län har länge dragits med stora underskott i sjukvårdsverksamheterna. Under 2022 var hälso- och sjukvårdsförvaltningens underskott hela 341 miljoner kronor och de stigande kostnaderna har förvärrats av den ekonomiska krisen i omvärlden”, skriver SD.

”Sverigedemokraterna står bakom delar av åtgärderna men vill se mycket mer kraftfulla tag mot den alltmer växande byråkratin.”

”Blundar fortfarande”

– Majoriteten har tagit till sig av Sverigedemokraternas tidigare förslag att utreda lokal läkemedelstillverkning – men tyvärr saknas många andra för vårt parti uppenbara effektiviseringsmöjligheter. Man blundar fortfarande helt för potentialen att effektivisera den alltmer växande byråkratin, säger Martin Kirchberg, Sverigedemokraternas regionråd.

Regionråd Martin Kirchberg (SD)
Regionrådet Martin Kirchberg (SD). Foto: Region Kalmar län

”Partiet ville skicka tillbaka dokumentet på återremiss för komplettering, men det avslogs av den S-ledda majoriteten. Sverigedemokraterna menar därmed att uppdraget inte kan sägas vara slutfört”, skriver SD.

– Det finns ingen sammanställning över hur stora belopp varje förslag står för, så det går inte att utläsa att målet på 200 miljoner kronor kan uppnås, säger Martin Kirchberg.

”Vägrar”

”I grunden anser Sverigedemokraterna att det är bra att det kommer ett effektiviseringsprogram, men partiet menar att det finns många ytterligare möjligheter som inte finns i förslaget.”

– Det S-ledda styret vägrar att spara in på dyrbara fordonsbränslen och de skattefinansierade kulturbidragen får som tidigare frikort från besparingskrav, säger Bo Karlsson (SD), ledamot i regionstyrelsen.

”Sverigedemokraterna kommer att återkomma med skarpa yrkanden om dessa och liknande frågor i sitt budgetförslag i oktober”, skriver SD.

Arkivfoto: Peter A Rosén (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS