Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD säger nej till nedskärningar inom kollektivtrafiken i länet: ”Måste tänka om”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Sverigedemokraterna anser inte att det är att ta tillräckligt ekonomiskt ansvar utan att tillräckligt med andra alternativ undersöks innan man bestraffar länets invånare och turister med minskad möjlighet att ta sig till och från sitt boende i hela länet”, skriver SD i ett pressmeddelande på onsdagen.

”I samband med onsdagens sammanträde i kollektivtrafiknämnden röstade Sverigedemokraterna nej till S-V-C-majoritetens sparförslag att ställa in flera busslinjer och tågtrafik permanent”, skriver partiet.

 Vi sverigedemokrater tycker att det är en självklarhet att utreda förutsättningar och konsekvenser som vi lyft i tidigare reservation i kollektivtrafiknämnden, säger Lillemor Marcus Jonsson, Sverigedemokraternas ledamot i kollektivtrafiknämnden.

”Den tidigare reservationen som Sverigedemokraterna stöttade var från KD och M, som ville utreda förutsättningar och konsekvenser av att påbörja en juridisk process gällande Trafikverkets ansvar för underhåll av Tjustbanan och Stångådalsbanan”, skriver SD.

 Jag förstår inte att man kan svika sina väljare utan att undersöka alla tillgängliga medel. Nämnden var enad om att man ska gå försiktigt till väga och sedan tar majoriteten ändå så här radikala beslut, säger Lillemor Marcus Jonsson.

– Slutkontentan är att landsbygden blir allt mindre attraktivt att bo och leva på. Vi måste tänka om ifall vi vill ha en levande landsbygd, tillägger hon.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS