Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

SD väcker misstroende mot Morgan Johansson (S): ”Låtit Sverige bli ett gangsterland”

ANNONS

SVERIGE

Under torsdagens frågestund i riksdagen väckte Sverigedemokraterna misstroende mot Socialdemokraternas justitie- och inrikesminister Morgan Johansson för hur han sköter sitt uppdrag. Sverigedemokraterna får stöd från både Moderaterna och Kristdemokraterna enligt SVT Nyheter.

”Morgan Johansson har låtit kriminaliteten breda ut sig i vårt land och låtit Sverige bli ett gangsterland”, säger Sverigedemokraternas gruppledare Henrik Vinge under riksdagens frågestund.

”Vi har kommit till en punkt där den enskilt viktigaste kriminalpolitiska åtgärden är att förtidspensionera Morgan Johansson”, säger Henrik Vinge och yrkar på att riksdagen ska pröva förtroendet för Morgan Johansson i enlighet med reglerna i Regeringsformen.

Vill bygga ut rättsväsendet

Morgan Johansson (S) var på plats under frågestunden och kritiserar SD och partierna på högerkanten för att hålla ett ”högt tonläge” och att de går till personangrepp istället för att fokusera på sakfrågorna.

”Det jag står för är en fortsatt utbyggnad utav rättsväsendet – polis, åklagare, domstolar. Fortsatta straffskärpningar, nya verktyg till poliser så man kan gripa de kriminella. Det har jag gjort under de här fyra åren och det ser jag fram emot att kunna fortsätta med ytterligare fyra år”, säger Morgan Johansson som svar till Henrik Vinge.

Saknar förtroende för hela regeringen

Moderaterna och Kristdemokraterna stöttar misstroendeförklaringen. Andreas Carlsson, gruppledare för Kristdemokraterna säger till SVT Nyheter att partiet saknar förtroende för hela regeringen.

”Vi har möjlighet att byta ut dem på valdagen men när frågan nu ställs på sin spets så är det glasklart att vi saknar förtroende för Morgan Johansson”, säger Andreas Carlsson och Moderaternas gruppledare Tobias Billström håller med om att Morgan Johansson är olämplig som landets justitieminister.

FAKTA / MISSTROENDEFÖRKLARING

En misstroendeförklaring kan väckas mot en regering eller enskilt statsråd om minst 35 riksdagsledamöter kräver det. I omröstningen krävs det att en majoritet, minst 175 ledamöter, röstar för misstroendeförklaringen.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS