Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Se personal och ledning på Oskarshamns sjukhus dansa Jerusalema Challenge

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Jerusalema Challenge är dansutmaningen som spridits världen över och fått hundratals miljoner visningar. Allt från räddningspersonal och hockeyspelare till frisörer och flygvärdar, lägger upp sina versioner av dansen på sociala medier.

Senast i raden att anta den virala dansutmaningen är medarbetarna på Oskarshamns sjukhus.

I dansklippet medverkar sjuksköterskor, läkare, undersköterskor och administrativ personal från Medicinklinikens avdelning 4 och 5, medicinmottagningen, akutklinikens akutmottagning och operation, kirurgklinikens avdelning, kirurgmottagning samt sjukhusledningen.

FAKTA / Jerusalema

Jerusalema är en gospelinspirerad sång, som har skrivits, komponerats och framförts av sydafrikanske Nomcebo Zikode och har producerats av den sydafrikanske diskjockeyn och musikproducenten Master KG. Sången skrevs på zulu och handlar om staden Jerusalem och framfördes första gången 2019. Den fick ett kraftigt genomslag våren 2020 genom dansutmaningen Jerusalema Challenge som började med att en grupp angloaner utförde en koreografisk dans i en video som blev viral i sociala medier.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS