SEGERSVITEN BRUTEN: Jubel i Ängelholm när Rögle BK nollade IK Oskarshamn i SHL-hockeyn

OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

Rögle BK – IK Oskarshamn 3–0 (1–0, 2–0, 0–0)

Målen: Ludvig Larsson, Dennis Everberg, Daniel Zaar.

Skott: 22-17.

Publik: 6 310 betalande åskådare.

Efter sex vinster i följd åkte IK Oskarshamn på en tung förlust i SHL-hockeyn.

Rögle vann med 3–0 i Ängelholm på lördagseftermiddagen.

Därmed slutade det med 2-2 i möten mellan de båda klubbarna under den här grundseriesäsongen.

”Inte tillräckligt bra”, sa IKO:s och SHL:s poängkung Antti Suomela till C More.

Bara att hålla med.

Ludvig Larsson satte 1–0 i numerärt överläge, fem mot fyra, 14:40 in i den första perioden.

Dennis Everberg ökade på till 2–0, 29 sekunder in i mellanakten, efter ett försvarsmisstag i IKO.

Daniel Zaar gjorde 3–0-målet i powerplay, fem mot fyra, efter 18:51 i den andra perioden.

”Vi räckte inte till mot ett bättre Rögle”, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till C More.

Noterbart är att IKO:s Jiri Smejkal, i samband med att han fick en tvåminutersutvisning, drabbades av ett matchstraff efter att ha knuffat en domare.

Bland de ordinarie spelarna saknades Juuso Riikola, David Quenneville och Blaine Byron i dagens match.