SHL-hockey: IK Oskarshamn förlorade borta mot Leksand

LEKSANDS IF – IK OSKARSHAMN 3 2 (1–0, 2–2, 0–0)

Mål, IKO: Hynek Zohorna, Patrik Karlkvist.

Skott: 32-30.

Publik: 6 159 betalande åskådare.

Leksands IF besegrade IK Oskarshamn med 3-2 på torsdagskvällen.

IKO, som inledde ganska bra, bjöd på Leksands 1–0-mål i den första perioden (pucktapp).

– Det var ställningskrig en stund – sedan gav vi bort ett mål. Därefter var vi riktigt dåliga. Ödmjukheten och arbetsinsatsen måste upp, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till Cmore efter de första 20 minuterna.

Hemmalaget kunde sedan öka på till 2–0 i boxplay, spel fyra mot fem, i andra perioden (Max Veronneau – som var i IKO en sväng förra säsongen – skickade upp pucken i krysset med en backhand).

Faktum är att Leksand även var nära att göra 3–0 – i samma boxplay…

Men IKO lyckades i stället reducera (Hynek Zohornas första mål i IKO och SHL) i powerplay.

Leksand gjorde 3–1 och Patrik Karlkvist reducerade till 3–2 innan det var dags för den andra periodvilan (spel fem mot fyra).

– Vi spelar inte så bra. Vi är inte på tårna. De sköljer över oss. Men skönt att målen trillar in trots att vi inte spelar superbra, sa Patrik Karlkvist till Cmore efter andra perioden.

– Vi gjorde en bra tredjeperiod. Vi hade mängder med chanser, men vi fick inte dit den, sa IKO:s lagkapten Jonas Engström till Cmore efter slutsignalen.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Joe Cannata. Stabil som vanligt. Flera fina räddningar.

** Patrik Karlkvist. Levererade framåt. Ett mål och en målgivande passning.

Hynek Zohorna. Gjorde sitt första mål i IKO-tröjan. Hade även en målgivande passning.