SHL-hockey: Oskarshamnare stängs av i tre matcher

SHL-hockey: Oskarshamnare stängs av i tre matcher

2021-09-26 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Oskarshamnssonen Oscar Engsund, som lirar hockey i Luleå HF, stängs av i tre matcher efter en tackling mot huvudet i lördagens match mot Örebro.

Han ska även betala 19 375 kronor i böter, skriver Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd i sitt beslut på söndagen.

Så här står det i beslutet:

”Disciplinnämnden har tagit del av anmälan samt en filmsekvens från händelsen. Oscar Engsund har beretts tillfälle att yttra sig men valt att inte särskilt kommentera händelsen.

När det återstår 5.30 av första perioden så är det spel i Luleås försvarszon. Pucken kommer upp till Örebrospelaren Nr 7 Hardegård som skjuter iväg pucken mot mål. Då kommer Luleåspelaren Nr 32 Engsund och tacklar Hardegård i huvudet. Engsunds axel träffar huvudet på Hardegård som utgår från matchen. Alternativ bestraffning är Charging.”

”Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Oscar Engsund gjort sig skyldig till Illegal check to the head. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara tre matcher. Oscar Engsund ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Stor skaderisk

• Respektlös tackling

• Motspelaren befinner sig i en försvarslös position”

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln: