Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Sista chansen att påverka utvecklingen av tätorterna i Oskarshamns kommun

ANNONS

OSKARSHAMN

Under början av veckan stängs invånarenkäterna som den ideella föreningen Hela Sverige Ska Leva Oskarshamn haft igång under större delen av februari månad. Resultatet blir en grund för lokal utveckling.

För att få fokus på vilka aktiviteter i de lokala utvecklingsplanerna som framtagits för Bockarabygden, Figeholmsbygden, Fårbobygden, Kristdalabygden och Påskallaviksbygden så bjuds invånarna in att svara på en enkät anpassad för respektive ort. Misterhultsbygden tar fram en egen enkät inom projektet Misterhult Framåt.

Över 500 har svarat på enkäterna

Enkäterna har legat ute sen 7 februari och man har fått in över 500 svar totalt på invånarenkäterna. Nu avslutas enkäterna genom att samla in alla pappersenkäter och lägga in svaren i den digitala enkäten.

”Vi hoppas att det ska komma in några fler eftersläntrare, men tiden är knapp. Arbetet med Översiktsplan 2030 pågår för fullt och delar av enkätsvaren ska inkluderas i kommunens arbete” säger Annicka Gunnarsson, ordförande i Hela Sverige Ska leva Oskarshamn.

Digitala bygderåd i mars och april

Resultatet av enkäterna kommer att presenteras vid digitala bygderåd under mars och april månad där representanter från Hela Sverige Ska leva Oskarshamn samt skärgårds- och landsbygdsutvecklare Kristina Hägg-Blecher från Oskarshamns kommun medverkar. Bygderåden är digitala stormöten där alla intresserade bjuds in att delta.

Arbetsgrupper i samverkan

I nästa steg är det dags för verkstad och arbetet med olika aktiviteterna i de lokala utvecklingsplanerna görs genom att skapa arbetsgrupper. Arbetsgrupperna kan bestå av representanter från föreningar, företag, invånare, kommunen, regionen och andra organisationer.

”Det finns stora möjligheter till utveckling av landsbygderna i Oskarshamns kommun men det krävs att många engagerar sig. Samverkan är ledordet för att lyckas med lokal utveckling”, säger Annicka Gunnarsson och påpekar att det som inte utvecklas riskerar att avvecklas.

FOTO: FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS