SKB: ”Finland bygger slutförvar med svensk metod. Varför väntar Sverige?”

SKB: ”Finland bygger slutförvar med svensk metod. Varför väntar Sverige?”

2021-10-08 Av av Annicka Gunnarsson

OSKARSHAMN

Finland bygger slutförvar med svensk metod. Varför väntar Sverige? Den frågan ställer Johan Dasht, VD på SKB, och bjuder in till ett webbsänt seminarium om läget i den fortsatta tillståndsprövningen. Seminariet sänds fredag 15 oktober.

Regeringen har fattat beslut om att tillåta ökad inlagring av använt kärnbränsle i mellanlagret i Oskarshamn. Men beslut om slutförvar och inkapslingsanläggning återstår, trots att SKB:s metod har granskats av experter, myndigheter och domstol, skriver SKB i ett pressmeddelande.

Digitalt seminarium

Fredag den 15 oktober bjuder SKB in till ett digitalt seminarium för att belysa regeringsbeslutet och arbetet framåt i den fortsatta tillståndsprövningen. SKB:s vd Johan Dasht medverkar tillsammans med bland annat Lisa Ranlöf, enhetschef för Tillståndsövningen på Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM och Pasi Tuohimaa, kommunikationschef Posiva.

På seminariet, som modereras av Sofie Gunnarsson, deltar även Andreas Erlandsson, kommunalråd i Oskarshamns kommun och Margareta Widén-Berggren, kommunalråd i Östhammars kommun.

Grafik: SKB

Foto: SKB/Mikael Wallerstedt

Dela gärna artikeln: