Skogslän behöver ambulanshelikopter, betonar Anders Andersson (KD): ”Hultsfred måste få samma trygghet som Arvika och Ludvika”

Skogslän behöver ambulanshelikopter, betonar Anders Andersson (KD): ”Hultsfred måste få samma trygghet som Arvika och Ludvika”

2022-09-10 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Nationaldagen 6 juni

LÄNET

– Hultsfred måste få samma trygghet som Arvika och Ludvika, säger Anders Andersson (KD).

– Länsfärdtjänst för personer med funktionsnedsättning, tågstopp i Mörlunda för att bättre nyttja Stångådalsbanan är två frågor som jag lyft denna mandatperiod och som jag hoppas kan genomföras efter valet på söndag. Men det finns också en tredje fråga som jag brinner för och som är mycket angeläget att det går från ord till handling under kommande fyra år.

”Stora avstånd”

– Den fråga som med nödvändighet måste få en lösning är etablering av en ambulanshelikopter för oss i sydöstra Sverige. Under tio år har vi drivit frågan och succesivt har fler partier ställt sig bakom vårt krav.

– Hultsfreds kommun och Kalmar län med stora avstånd och glesbygd måste ges likvärdiga förutsättningar som man har i Dalarna, Värmland och andra skogslän. Där finns ambulanshelikopter som kan genomföra snabba transporter såväl vid trafikolyckor som andra akuta sjukdomstillstånd. Jag hoppas på framgång för KD i regionvalet och med det i ryggen är min ambition att vi ska kunna fatta dom nödvändiga besluten för att invånare i vår kommun ska ha likvärdig sjukvårdstrygghet som invånarna i exempelvis Arvika och Ludvika, säger Anders Anderson (KD), som på fredagen deltog i partiets kampanjaktiviteter på Gågatan i Hultsfred.

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln med dina vänner: