Skönt jubel i Kristdala: IF Ariel körde över Skede IF i fotbollsfemman

KRISTDALA

Fotboll

Division 5 Nordöstra

IF Ariel – Skede IF 6–1 (4–1)

Mål, Ariel: Jakob Karlsson 2, Victor Ivarsson 2, Stefan Helander 1, samt ett självmål.

Kristdalas fotbollsstolthet ångar på i toppen av den nordöstra division 5-serien.

På lördagen kom femte vinsten i följd.

Det blev hela 6–1 (4–1) hemma mot Skede IF.

Det var 15 grader i luften, molnfritt och en tät gräsmatta bjöd bortalaget Skede IF på utmärkta förutsättningar att göra något åt sitt förtvivlade tabelläge, näst sist.

Samtidigt hade hemmalaget, serieledaren, gjort i snitt 5 mål per match.

Ekskogsvallens 94 åskådare fick se sitt lag ta bort Vetlandalagets alla illusioner och hopp som de hade med sig.

Redan efter någon minuts spel gjorde Jakob Karlsson hemmalagets första mål.

Jakob Karlsson, IF Ariel. Foto: Peter A Rosén

Skede IF tog målet med ro och började komma in i matchen, men hemmalaget var för vasst och i 12:e minuten gjorde Stefan Helander, lagkaptenen, mål.

Skede IF:s bänk skrek sig sedan igenom matchen vilket resulterade i att lagledaren blev tillsagd av domaren Jama Dubad. Antagligen gav det inte Skede IF mer motivation heller.

Publiken kände sig säker på vinst när de gulklädda trots allt tände en gnista hopp och gjorde mål i slutet av första halvlek.

Otagbart

Dessförinnan hade en av bortalagets backar fullständigt otagbart styrt ett inlägg från Victor Ivarsson in i eget mål.

På Adam Waktels frisparksinlägg med en känslig fot gjorde sedan Jakob Karlsson sitt andra mål. När lagen gick till halvtidsvila var ledningen 4-1.

Victor Ivarsson – seriens skyttekung som är född i Fallebo utanför Kristdala – var nöjd efter matchen och gick in i omklädningsrummet varifrån det sjöngs.

Han kommer den här säsongen från Högsby IK där han spelade i division 3.

Det märktes tydligt och som bollmottagare och målskytt höll han motståndarlagets låga backlinje ständigt sysselsatt.

Victor Ivarsson gör mål. Foto: Peter A Rosén

Trots allt så verkade det jämnare i första halvlek än vad resultatet visade. Tränaren i IF Ariel, Stefan Carlsson, sa att han inte var riktigt nöjd med tempot.

Stefan Carlsson, tränare i IF Ariel. Foto: Peter A Rosén

I andra halvlek ställde de gula upp en ännu tätare vägg och därför gjordes ”bara” två mål.

Men när det sjunkit in i Skede IF att de inte skulle få någon poäng med sig från Ekskogsvallen kom några gnälliga gliringar mot linjedomaren.

Vems fel var det att förlusten skulle bli ett faktum?

Skede-spelarna hade förtvivlat svårt att hitta någon motivation från mitten av andra halvlek.

De var rejält tröttkörda och såg tyngda ut.

Ariel möter Gunnebo på bortaplan kommande lördag.

Den 19 september kommer Storebro till Kristdala.

En underbar lördagseftermiddag på Ekskogsvallen i Kristdala. Foto: Peter A Rosén
Motståndarförsvaret hade stora problem med Victor Ivarsson i IF Ariel. Foto: Peter A Rosén
Victor Ivarsson, IF Ariel. Foto: Peter A Rosén
Adam Waktel, IF Ariel, tar sig fram. Foto: Peter A Rosén
Victor Ivarsson gör mål, igen. Foto: Peter A Rosén
Kamp om bollen. Foto: Peter A Rosén