Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

”Slaget mot Misterhult är ett slag mot hela landsbygden”

ANNONS

MISTERHULT

”Slaget mot Misterhult är ett slag mot hela landsbygden”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

”När den politiska majoriteten i S och M ignorerar de protester deras beslut mött, ignorerar de både demokratin och landsbygden. Oskarshamns kommuns politiska ledning vägrar att se hela kommunens värde i sin centraliseringsiver”, fastslår Centern.

”Centerpartiet jobbade för att den underkända namninsamlingen skulle få kompletteras, så att den kunde bli giltig och därmed hanteras i god demokratisk anda. Men majoriteten valde att greppa det halmstrå de hittade, en juridisk teknikalitet, och avfärdade hela initiativet för en folkomröstning i ett svep”, skriver partiet.

– Det är väldigt beklagligt att man så enkelt och vidlyftigt blundar både för de demokratiska krafterna och för vilka signaler det här sänder till övriga mindre orter i Oskarshamns kommun, säger Charlotte Sternell, Centerpartiets gruppledare.

I förlängningen innebär majoritetspartiernas ovilja att förstå vidden av Misterhultsbornas engagemang att förtroendet för demokratin och politiken urholkas, menar hon.

–  Signalen blir att det inte är någon mening att försöka påverka de politiska besluten. Har S och M bestämt sig, blir det så – oavsett hur stora protester som uppstår. Deras vilja att avlöva landsbygden och lägga allt krut på centralorten får inte hindras av den folkliga opinionen, säger Charlotte Sternell.

Centerpartiet håller kontakt med Folkinitiativet och fortsätter att arbeta för att den politiska majoriteten ska respektera den demokratiska rörelsen.

– Frågan är inte död, den ska passera kommunfullmäktige och debatteras där också, säger Charlotte Sternell.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Hultgården i Misterhult. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS