SLAGSMÅL EFTER HOCKEYMATCHEN MELLAN IKO OCH LINKÖPING: Så många polisanmälningar har upprättats…

SLAGSMÅL EFTER HOCKEYMATCHEN MELLAN IKO OCH LINKÖPING: Så många polisanmälningar har upprättats…

2022-11-07 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Sammanlagt fem polisanmälningar har upprättats efter lördagens hockeymatch mellan IK Oskarshamn och Linköping i Be-Ge Hockey Center.

Robert Loeffel, pressekreterare i polisregion syd, berättar att Linköpingssupportrarna smällde av en banger på bortasektionen, vilket är ett brott mot ordningslagen.

”Det är en kameraövervakad sektion – man har därför goda förhoppningar om att kunna hitta den misstänkte när man går igenom materialet”

ROBERT LOEFFEL, PRESSEKRETERARE I POLISREGION SYD

– Det rörde sig om en kraftig smäll och ett blixtsken. Det är en kameraövervakad sektion – man har därför goda förhoppningar om att kunna hitta den misstänkte när man går igenom materialet.

Bild på Robert Loeffel, presstalesperson polisregion Syd
Robert Loeffel är pressekreterare i polisregion syd. Foto: Polisen/Anna Hermansson

Robert Loeffel berättar om ytterligare ett brott mot ordningslagen:

– Innan matchen kunde supporterpolisen se att supportrar kom gåendes mot arenan i en kortege. Där drog de av knallskott, utomhus. Men man kunde inte identifiera någon misstänkt.

Hur vanligt är detta nuförtiden?

– Mycket ovanligt bland hockeysupportrar inomhus. Men man hade en situation nyligen, då en match mellan Kristianstad och Tingsryd (i hockeyallsvenskan) avbröts. Som tur är, så är det ovanligt att supportrar slänger knallskott inomhus, säger Robert Loeffel, som berättar om totalt tre misshandelsfall med koppling till lördagskvällens hockeyfajt i Oskarshamn.

”Hetsade mot varandra”

– När matchen var slut och publiken skulle lämna arenan, så uppstod det oroligheter utanför huvudentrén. Linköpingsanhängare och IKO-supportrar hetsade mot varandra. En målsägare – en man i 20-årsåldern från Oskarshamn – befann sig vid Sibylla (IK70-grillen) – och plötsligt kom det ett gäng med supportrar och passerade honom. En av dem sparkade honom i ansiktet. Den misstänkte är inte identifierad. Mannen i 20-årsåldern fick mindre sårskador.

En anmälan om misshandel av normalgraden är upprättad.

Linköpingsbo misstänkt

– Vakterna omhändertog dessutom en person, en kille i 18-årsåldern från Oskarshamn. De såg när han slog en annan person i ansiktet. När allt hade lugnat ned sig, så hade den som fick stryk stuckit därifrån – så vi vet inte vem det är.

En misshandelsanmälan är upprättad.

I det tredje misshandelsfallet såg ordningsvakterna händelsen i det allmänna tumultet och slagsmålet utanför arenan och ingrep omedelbart.

Målsägare är en kille i 18-årsåldern, med adress i Oskarshamn. Han fick en lättare rodnad i ansiktet.

En kille i 20-årsåldern, med adress i Linköping, är misstänkt för misshandel av normalgraden.

Dela gärna artikeln: