Släkten är värst: William Kvist förstörde segerglädjen för OAIK

Släkten är värst.

Förre Oskarshamns AIK-spelaren William Kvist såg till så att hemmalaget satte segerjublet i halsen när han kvitterade till 1–1 i den 88:e minuten.

– Ja, det känns som två förlorade poäng, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani strax efter slutsignalen.

OAIK var, totalt sett, det klart bättre laget och förtjänade tveklöst trepoängaren i seriepremiären hemma mot favorittippade Landskrona BoIS. Men det blev 1-1.

Det mesta talade för att Oskarshamn skulle vinna matchen när Filip Jägerbrink smällde in ledningsmålet i bortre hörnet, från sin position till vänster i straffområdet. Uret hade tickat fram till den 80:e minuten.

Hemmalaget lyckades dock inte stänga matchen.

”Får inte se ut som det gjorde”

– Det får inte se ut som det gjorde under de sista tio minuterna, suckar Filip Jägerbrink.

OAIK tappade bollen högt upp, laget blev långt, och Skånelaget utnyttjade misstaget.

Men det svartvita Oskarshamnslaget kan ta med sig en hel del positiva saker till nästa match, som spelas borta mot Assyriska Turabdin IK på onsdag.

– Ja, vi var totaldominanta i andra halvlek, konstaterar Filip Jägerbrink, som fick ett extraplus av tränaren.

Agim Hasani delade även ut beröm till mittbackarna Anton Agebjörn (lagkaptenen) och Daniel Hultqvist.

Anton Agebjörn var stabil defensivt och han hotade, som vanligt, med sina fantastiska inkast på offensiv planhalva.

Han var dessutom ytterst nära att göra mål efter drygt 65 minuters spel. Bollen dansade på mållinjen, men gästerna lyckades få undan den.

Friläge

Den nye centerforwarden André Reinholdsson var ganska osynlig – men han fick en jättechans efter cirka fyra minuter i den första halvleken, då han kom helt fri till höger i straffområdet. Målvakten gjorde en fin räddning.

Landskrona hade en period under de inledande 45 minuterna där de var aningen vassare än OAIK, men i övrigt var det hemmalaget för hela slanten.

Det andra nyförvärvet, Maxime Sainte, kom in med knappa kvarten kvar av den andra halvleken. Och efter ett fåtal minuter på plan fick han vara med och jubla när Filip Jägerbrink satte 1–0, distinkt.

– Ja, det var inget fel på det skottet. Det var tredje gången gillt. Jag hade två sämre försök bakom mig, säger målskytten.

Han slår också fast att skillnaden mellan topp tre-lag och övriga lag i en serie brukar vara att topp tre-lagen klarar av att stänga igen matcherna när de tar ledningen i slutet av fighterna.

– Men vi får se när serien är slut, vad den här poängen betyder.

Men om någon hade gått fram till dig innan matchen och sagt att det blir 1-1 idag. Hade du inte varit nöjd med det då?

– Jo, absolut. Men vi får inte spela som vi gjorde i slutet.

I ärlighetens namn borde OAIK haft en 2–0-ledning vid det laget, och då hade ju gästernas mål varit betydelselöst för poängutdelningen.

Det är, exempelvis, noterbart att OAIK vaskade fram hela 17 hörnor.

– Tolv av dem var dock inte bra, anser Filip Jägerbrink.

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

PIERRE STJERNFELDT

Landskrona-jubel, efter den sena kvitteringen.
Där satt den! Filip Jägerbrinks distinkta 1-0-mål.
”Det får inte se ut som det gjorde under de sista tio minuterna”, säger Filip Jägerbrink.
”Det känns som två förlorade poäng”, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.