Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

SM-tvåan klar för fortsatt styrning i Dackarna

ANNONS

MÅLILLA/OSKARSHAMN

Dackarna kan med rätta stolt presentera en av Sveriges allra bästa förare, nämligen Oliver Berntzon.

Den 27-årige Gislavedsgrabben, mest kallad för Vispen, kommer sannolikt att bli skillnaden om Dackarna hamnar på pallen eller inte.

Bakom kulisserna har det jobbats hårt med att skriva nya förarkontrakt utefter de ekonomiska förutsättningar som råder denna säsong. Prio har förstås legat på att nå fram till lösningar med så många förare som möjligt ur den befintliga truppen, säger Dackarnas Jon Lindberg.

– I går kunde vi berätta att dansken Frederik Jakobsen är klar för en fortsättning i Dackarna 2020. Nu står det också klart att Oliver Berntzon har accepterat de nya villkoren och är klar för fortsatt styrning med Skrotfrag Arena som hemmabana.

”Sevärd förare”

– Vispen blir en av våra absoluta toppförare denna säsong. En mycket sevärd förare som aldrig ger slaget förlorat och som är stenhård på banan. Han är alltid sevärd och dessutom på väg framåt och uppåt i karriären, säger Dackarnas lagledare Peter PK Karlsson, som för övrigt även han är klar för en fortsättning i sin roll.

– Det blir tredje säsongen för Oliver i dackevästen. Han jobbar hårdare än de flesta och har startat säsongen lysande i Polen, där han nu dessutom fått ett gästkontrakt i Ekstraligan.

Så sent som i torsdags körde Oliver Berntzon hem ett individuellt SM-silver på Skrotfrag Arena, endast slagen av Jacob Thorssell.

Och enligt vad Oskarshamns-Nytt erfar från Thorssells egen bekräftelse så kör även han för Dackarna kommande säsong. Något som Dackarna ännu inte bekräftat.

Men med Oliver och Jacob i laget kommer Dackarna inte bara att slåss om en pallplats – det kommer att bli en reell fajt om SM-guldet. Oliver och Jacob känner varandra väl, är startkanoner och kan åka parspeedway.

Dackarnas lagbygge 2020:

* Frederik Jakobsen

* Oliver Berntzon

TEXT

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS