Smålands Fotbollförbund: Habib Askar spelade för Krokstorp mot BOIF

Smålands Fotbollförbund: Habib Askar spelade för Krokstorp mot BOIF

2020-09-24 1 av Peter A RosénKROKSTORP/OSKARSHAMN

På torsdagen gick Smålands Fotbollförbund ut med sin dom i det omskrivna Habib Askar-fallet.

Enligt förbundet spelade Oskarshamns AIK-spelaren Habib Askar med Krokstorps IF i bortamatchen mot Blackstad/Odensvi. Därmed är han avstängd tillsvidare.

Sedan tidigare är han pausad från spel i OAIK.

”Försvårar hans situation”

– Vi har inte fått någon dokumentation från förbundet än. Men är det klargjort att han spelade med Krokstorp, så försvårar det hans situation. Men jag vill inte gå händelserna i förväg. Först vill vi se dokumentationen, säger Stefan Johansson, sportchef i OAIK.

– Hade vi inte varit säkra, så hade vi inte anmält. Samma regler gäller för alla lag. Det hade inte varit trevligt att träffa spelare och ledare från lag som tappat två-tre placeringar till Krokstorp om vi inte hade anmält. Vi ser fram emot de två sista omgångarna, där vi hoppas på att äntligen få vinna, säger Viktor Fransson, tränare i Blackstad/Odensvi (BOIF).

Magnus Appelberg är domarkonsulent och sekreterare för disciplinnämnden.

Han berättar att starka indicier talar för att Habib Askar spelade med Krokstorps IF i bortamatchen mot BOIF förra söndagen.

Matchen slutade 1–1 – men nu ändras resultatet till en BOIF-vinst med 3–0. Det är möjligt att överklaga det beslutet under de närmaste två veckorna.

Kan få lång avstängning

Habib Askar kan bli avstängd under ett antal matcher (eller under månader, i värsta fall) och Krokstorps IF kan drabbas av böter. Den beslutsdelen tar disciplinnämnden upp kommande onsdag.

Vad som händer med Habib Askar efter en eventuell avstängning är oklart. Det är OAIK som avgör den saken.

Stefan Johansson har tidigare sagt att Habib Askar har gjort sitt i klubben om det visar sig att han spelade med Krokstorp.

Det återstår att se om OAIK står fast vid det.

TEXT

PETER A ROSÉN

FOTO

PRIVAT