Snart kan du ägna dig åt tre sporter i hamnen i Oskarshamn

Snart kan du ägna dig åt tre sporter i hamnen i Oskarshamn

2021-05-09 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

Oskarshamns kommun kommer att teckna nyttjanderättsavtal med Craftstadens IBK, Oskarshamns BBK och Oskarshamns padelklubb – som bygger banor för innebandy, basket och padel på den nya aktivitetsytan i hamnen.

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit ett beslut om att ge mark- och exploateringsstrategen, Göran Landenius, i uppdrag att teckna nyttjanderättsavtal, med vederlagsfri nyttjanderätt för tio år, för aktivitetsytan vid norra inre hamnen med de tre idrottsföreningarna.

Arbetet med marksaneringen är klart – nu får föreningarna i fråga bekosta och bygga sina egna anläggningar.

Kommunen iordningsställer och sköter ytorna runtomkring banorna.

Gratis för barn och ungdomar

Föreningarna förbinder sig att under avtalsperioden erbjuda ledarstyrda prova-på-aktiviteter – kostnadsfritt – för barn och ungdomar under minst tre tillfällen per år.

Om möjligt som en gemensam aktivitet i samordnad form, så att deltagarna kan prova på olika sporter under samma dag.

”Alla aktiviteter bygger på fritt spontananvändande för allmänheten. Föreningarna kan dock boka sin egen bana för träningar och tävlingar, med mera. Allmänheten ska ha möjlighet att vara där på övriga tider. Detta är inte möjligt att genomföra för padelföreningen, utan där ska banan kunna bokas kostnadsfritt av ungdomar under särskilda tider”, skriver Göran Landenius och kommunens utvecklingschef Henrik Andersson i beslutsunderlaget.

FOTO: FREEPIK

Dela gärna artikeln: