Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Socialdemokraterna är nöjda med besöket på First Camp Gunnarsö: ”Väldigt bra”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Riksdagsledamoten Laila Naraghi (S), regionrådet Peter Wretlund (S) och kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S) är nöjda med företagsbesöket på First Camp Gunnarsö på tisdagen.

– Det var ett väldigt bra besök. Vi fick en beskrivning av verksamheten. Gunnarsö, som är inne i en positiv utveckling, är viktigt både för det lokala och det regionala besöksnäringsarbetet. Även vintertid, eftersom industrin har stora behov av övernattningar för gästarbetare, säger Peter Wretlund.

Jonas Wikström, destinationschef vid First Camp Gunnarsö, berättade om First Camp, som är Skandinaviens ledande campingkedja – med uppemot 60 destinationer, totalt, från Danmark i söder till Boden i norra Sverige.

Glamping

När det gäller framtiden hoppas First Camp Gunnarsö, bland annat, mycket på den nya trenden ”glamping” – vilket är en förkortning för glamourös camping, en exklusivare och mindre primitiv naturupplevelse. Glamping passar dem som vill ha nära till naturen, utan att behöva kompromissa med att exempelvis inte kunna laga mat, ha rinnande vatten och en toalett, eller en skön säng att sova i.

Oftast är det också rymligare, jämfört med att sova i ett vanligt tält eller i en husbil.

First Camp Gunnarsö har också planer på att göra något bra av den gamla receptionsbyggnaden på området.

Fyller 90 i år

Noterbart är dessutom att campingen på Gunnarsö fyller 90 år i år.

Och en av de nuvarande camparna har bott på Gunnarsö i hela 56 år.

– För mig som regionpolitiker är det viktigt att länet har campingplatser som kompletterar varandra. Och vi är ett av Sveriges vassaste län på besöksfronten. Det är lätt hänt att man bara fokuserar på Lysingsbadet i Västervik och Böda på Öland, exempelvis – men vi har många fina campingplatser i länet, säger Peter Wretlund.

Vilket ställe är bäst, Havslätt eller Gunnarsö? Det är den ständiga frågan i Oskarshamn. Jag antar att Gunnarsö är nummer ett för dig?

– Svaret är ofta kopplat till vilken sida om Döderhultsbäcken som man bor på. Man kan också säga att det är lite som Oskarshamns AIK eller IFK Oskarshamn. För mig är Gunnarsö nummer ett. Vi bor på Mysingsö och vi har stuga på Gunnarsö och Gunnarsö, som är kuperat och trevligt, har alltid varit speciellt för mig, säger Peter Wretlund.

Foto: Socialdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS