Oskarshamns-Nytt ON-logo
Edit Content

Nyheter

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Socialdemokraterna och Moderaterna överens om en miljonsatsning i Påskallaviksområdet

ANNONS

PÅSKALLAVIK

Socialdemokraterna och Moderaterna är överens om att satsa på en upprustning av vägen mellan Påskallavik och Nötö – och att samtidigt bygga ut vatten- och avlopp på Nötö. Satsningen uppgår till 1,1 miljoner kronor.

Det skriver S och M i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.

”IF Stjärnan bedriver föreningsverksamhet och en naturcamping på Nötö i Påskallavik. Vatten- och avloppslösningen är inte tillräckligt tillfredställande och vägen ner till området behöver upprustning. Kommunen som markägare arrenderar ut området och i avtalet står det bland annat att föreningen ska ta skälig kostnad för vägens förvaltning”, skriver partierna.

”En utbyggnad av vatten- och avloppsledningarna på Nötö gör det möjligt att fortsätta utveckla Nötö som besöksnäring och kommunen kommer längre fram också att bygga en ny toalett vid badplatsen.”

”Det har funnits synpunkter på vägen till Nötö och för oss har det varit viktigt att lyssna in hur vi kan utveckla hela området och därför satsar vi nu pengar på både upprustning av vägen och nytt vatten- och avlopp”

ANDREAS ERLANDSSON (S), KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Det har funnits synpunkter på vägen till Nötö och för oss har det varit viktigt att lyssna in hur vi kan utveckla hela området och därför satsar vi nu pengar på både upprustning av vägen och nytt vatten- och avlopp, säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

”Satsningen innebär att föreningen kan fortsätta utveckla campingverksamheten i Påskallavik, vilket bidrar positivt till hela orten”

LUCAS LODGE (M), VICE ORDFÖRANDE I KOMMUNSTYRELSEN

– Satsningen innebär att föreningen kan fortsätta utveckla campingverksamheten i Påskallavik, vilket bidrar positivt till hela orten. Vi har i översiktsplanen pekat ut Nötö som en viktig plats att utveckla för besöksnäringen, säger Lucas Lodge (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi har från föreningens sida önskat att vägen ska rustas upp, så vi är mycket glada över att kommunen gör den här satsningen. Nu kan vi fortsätta fundera över hur vi ska utveckla Nötö, säger Roger Ljung från IF-Stjärnan.

Andreas Erlandsson (S), Roger Ljung (IF Stjärnan) och Lucas Lodge (M). Foto: Socialdemokraterna/Moderaterna
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS