Söndagskrönikan: ”Alla behöver en Nalle”

Söndagskrönikan: ”Alla behöver en Nalle”

2021-08-22 Av av Caroline Andersson

SÖNDAGSKRÖNIKAN

Alla behöver en Nalle.

Eller åtminstone ett husdjur.

”Livet med hund innebär promenader i ur och skur, ett flitigt städande och hår i allt från maten till sängen. Men också det bästa tänkbara sällskapet oavsett hur man mår eller ser ut”

CAROLINE ANDERSSON, KRÖNIKÖR

Livet med hund innebär promenader i ur och skur, ett flitigt städande och hår i allt från maten till sängen.

Men också det bästa tänkbara sällskapet oavsett hur man mår eller ser ut.

”Tröstar mig”

Vaknar jag en morgon med migrän ligger han kvar och tröstar mig trots att han mer än något annat vill rivstarta dagen med en promenad.

Kommer jag hem trött och sliten efter jobbet och helst bara vill dega framför teven tar han med mig ut och jag får ny energi.

Och skulle jag någon dag deppa framför spegeln, då kommer han snabbt till undsättning och vänder bekymmersrynkorna till ett leende och hundraåringen i spegeln förvandlas till en leksugen tioåring som vill spela boll.

Men han har faktiskt ytterligare en egenskap, eller kanske vi ska kalla det identitet: när Nalle inte tröstar eller busar är han hemlig agent.

Agent 012

Jag har fått löfte om att dela den hemligheten med hans trogna beundrare, så håll det för er själva och sprid det inte vidare.

Han går under beteckningen Agent 012 och hans speciella styrka är att identifiera mystiska dofter och avkoda dem.

Han har skrämselskall, raggresning och strupmorrande i sin arsenal av vapen.

Men de används endast i yttersta nödfall för Nalles blotta uppenbarelse brukar imponera och ingjuta skräck i dem som inte vet att Agent 012 är en gulleplutt när man känner honom väl.

Men på söndagar kopplar även en agent av och umgås med familjen.

Så idag blir det bollar, ben och bus med husse och matte innan Nalle ikläder sig sin hemliga agentroll och ger sig ut på promenad, jag menar hemligt uppdrag igen.

Agent 012 har bett mig påminna om att: fortsätta hålla avståndet, hålla kontakten och hålla händerna rena.

Dela gärna artikeln: