”Sorgligt att se hur landsbygdsfrågor hanteras av nuvarande regering”

”Sorgligt att se hur landsbygdsfrågor hanteras av nuvarande regering”

2021-07-19 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

Anders Andersson (KD) reagerar starkt på dagens uppgifter om att Sverige saknar en minister på plats när EU-ländernas jordbruksministrar träffas.

– Tyvärr ännu en bekräftelse på att landsbygdsfrågor ligger långt ner när Sveriges nya regering ska prioritera viktiga utvecklingsfrågor, säger han i en kommentar på måndagen.

”När jag kommenterade den nya regeringen tidigare och noterade att man tagit bort landsbygdsdepartementet och nu vid regeringsbildningen hoppade över att utse särskild landsbygdsminister, då kunde jag inte ana att man skulle vara så nonchalant att man på första ministermötet i EU skulle låta stolen stå tom”

ANDERS ANDERSSON (KD)

– När jag kommenterade den nya regeringen tidigare och noterade att man tagit bort landsbygdsdepartementet och nu vid regeringsbildningen hoppade över att utse särskild landsbygdsminister, då kunde jag inte ana att man skulle vara så nonchalant att man på första ministermötet i EU skulle låta stolen stå tom. Det hade varit ett utmärkt tillfälle för Baylan (Ibrahim, som är näringsminister med ansvar för landsbygdsfrågorna, reds. anm.) att visa att han bryr sig också om jordbruks- och landsbygdsfrågor. Men icke. Sverige saknar minister på plats och skickar en tjänsteman.

– Det är sorgligt att se hur landsbygdsfrågor hanteras av nuvarande regering och därför är min förhoppning att vi så snart som möjligt kan få till en majoritet som röstar fram en M-KD-regering vilket vore bra för hela Sverige, säger Anders Andersson, som är oppositionsråd i Region Kalmar län och ordförande i Hultsfreds kommunfullmäktige.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: