Speedway: Antonio Lindbäck kan lägga släpskon på hyllan

Speedway: Antonio Lindbäck kan lägga släpskon på hyllan

2020-11-01 0 av Conny Blomander
OSKARSHAMN

Speedwayspekulationerna är i full gång i Polen, bland annat om Antonio Lindbäck kommer att lägga släpskon på hyllan eller inte.

–  Tja, så vitt jag vet överväger Antonio faktiskt möjligheten att sluta sin speedwaykarriär, men ingenting har beslutats ännu. Vi måste vänta till den 22 november då Antonio Lindbäck kommer att meddela beslutet, på ett eller annat sätt, säger Lindbäcks chefsmekaniker, Marcin Momot till po-bandzie.com.

35-årige Antonio Lindbäck körde den gångna säsongen i Polens högstaliga, Ekstraliga, för Zielona Gora. Lindbäck gjorde en dålig säsong med bara ett snitt på 1,259 – eller 4,14 poäng per match.

Lindbäck blev inte erbjuden något nytt kontrakt för Zielona Gora. Däremot har han, enligt polska uppgifter, blivit erbjuden ett kontrakt av en klubb i andraligan – 1.Ligan.

Lindbäck ska ha erbjudits drygt en halv miljon kronor för att skriva på kontraktet. Men ännu har Lindbäck signerat något kontrakt i Polen.

Dålig säsong

Antonio hade även en dålig säsong i GP-serien där han slutade i botten och är ute från GP-serien 2021.

Men hemma i Sverige lyckades Antonio Lindbäck bra och förde fram sin moderklubb, Masarna, till SM-guld.

Något kontrakt för 2021 har Antonio Lindbäck inte skrivit för vare sig Masarna eller någon annan svenska speedwayklubb.

Vi väntar med spänning på vad Antonio Lindbäck har att meddela den 22 november.

Fredrik Lindgren har fortsatt kontrakt med Czestochowa i Ekstraliga. Lindgren blir den ende svensken som kör i polska högstaligan 2021.

Oliver Berntzon lämnar Gniezno och går till Ostrow i 1.Ligan. Peter Kildemand tar Olivers plats i Gniezno.

Jacob Thorssell går, enligt uppgift, till Opole i den polska tredjeligan – 2. Speedwayligan. Jacob ska bli Opoles toppåkare.

Stora pengar

Visst finns det stora pengar i den polska Ekstraliga, speciellt för GP-förarna. Individuella världsmästaren 2020 och polske lagmästaren, Bartosz Zmarzlik, har signerat ett nytt ettårskontrakt med Stal Gorzów Wielkopolski. Ett kontrakt som gav Bartosz drygt 2,5 miljoner kronor när han skrev under kontraktet och 2 200 euro – ungefär 22 700 kronor – per poäng 2021. Ett kontrakt som är det högsta i polsk speedwayhistoria.

Dessutom har Bartosz ett sponsorkontrakt med det polska oljebolaget, Orlen, som ger drygt 2,5 miljoner kronor – utöver andra sponsorkontrakt.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

FREEPIK

Dackarnas Jacob Thorssell går ner till tredjedivisionen i Polen. Han kör för Opole 2021.
FOTO: PETER A ROSÉN