Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SPEEDWAY: Så ställer Dackarna upp mot obesegrade Smederna i kvällens match

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÅLILLA

Dackarna laddar upp inför kvällens match mot Eskilstuna Smederna i speedwayovalen i Målilla. Det har varit en tuff säsongsstart för Dackarna och Smederna kommer att bjuda på tufft motstånd då de hittills vunnit alla sina fem matcher. Dansken Nicolai Klindt är tillbaka på startlinjen ikväll.

Tuffast tänkbara motstånd väntar för Dackarna på tisdag. Då kommer obesegrade Eskilstuna Smederna på besök till Målilla och Skrotfrag Arena.

– Det är ett väldigt bra lag vi möter, men vi ska ladda på så mycket vi bara kan och kör såklart för att vinna, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg som i höstas mötte Smederna i SM-finalen och då var det Dackarna som drog det längsta strået.

Haft för mycket strul

Säsongen 2022 har startat helt olika för fjolårets finallag. Smederna har kört fem matcher och ståtar med fem raka triumfer. För Dackarnas del har säsongsstarten inte alls blivit vad man hoppats på. Sex matcher har bara gett en seger och fem tunga förluster. Trots detta står Målillalaget på bara -16 i förarkvot.

– Det är klart att det har varit tufft, samtidigt som vi har varit nära hela tiden. Vi har haft för mycket strul och det måste vi se till att få bort. Vi ska ladda på rejält och se till att vara med från början, säger Mikael Teurnberg.

Nicolai Klindt tillbaka

Jämfört med förra veckans förlustmatch borta mot Rospiggarna utgår Adam Ellis ur laguppställningen. Han ersätts av Nicolai Klindt, som hade förhinder senast. Klindt får den här gången bilda par med landsmannen och formstarke Rasmus Jensen. Maciej Janowski flyttas upp som ”etta” och bildar par med Jacob Thorssell.

– Det finns flera anledningar till de ändringarna. Men det handlar också om att visa att man gör något och inte bara står där utan att ändra på saker när det inte fungerar, avslutar Teurnberg.

Laguppställningarna till kvällens match

Dackarna

 1. Maciej Janowski
 2. Jacob Thorssell
 3. Rasmus Jensen
 4. Nicolai Klindt
 5. Brady Kurtz
 6. Ludvig Lindgren
 7. Viktor Trofimov

Eskilstuna Smederna

 1. Robert Lambert
 2. Pontus Aspgren (R/R)
 3. Daniel Bewley
 4. Grzegorz Zengota
 5. Kacper Woryna
 6. Michael Jepsen Jensen
 7. Joel Andersson

Foto: Dackarna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS