Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Spelande tränaren Andreas Lysell gjorde tre mål när Oskarshamns Bandy vann

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

VETLANDA/OSKARSHAMN

Det blev vinst med 5-4 (2-0) för Oskarshamns Bandysällskap i träningsmatchen mot blivande seriekonkurrenten Derby/Linköping.

– Arbetsinsatsen var bra och det var skönt att vi kunde vinna, sedan finns det lite mer att önska också, säger Per Folkesson, lagledare och sportchef i OBS.

Förutsättningarna var inte de bästa för OBS, man saknade en hel del folk och Emil Starck fick kliva åt sidan innan matchen startade.

– Det märktes att vi tappade en hel del, vi var inte så trygga med bollen, säger Per Folkesson som fick gå runt på bara två avbytare hela matchen.

– Det är ju inte så vanligt att det är så, men så blev det idag.

Derby/Linköping är ett lag som OBS ska ha efter sig i tabellen när väl serien sätter igång och man gick också ifrån till ledning med 2-0 i paus, båda målen signerade Andreas Lysell (spelande tränaren, bilden).

En kvart in i andra halvlek hade Eric Jacobsson nätat två gånger och OBS var uppe i en till synes säker ledning med 4-0.

Snabba mål

– Det kändes som att vi hade full kontroll, men det kan ju som bekant gå fort i bandy, säger Folkesson som fick se tre raka – och snabba – mål av/Derby Linköping.

Det tog inte mer än två och en halv minut.

Andreas Lysell svarade ganska snabbt med att sätta sitt tredje mål för dagen fram till 5-3 med knappa tio minuter kvar. Derby/Linköping reducerade sedan i slutminuterna, men OBS vann med uddamålet, 5-4.

– Det var skönt att vi kunde hålla undan och vinna med de här förutsättningarna, säger Per Folkesson som också var nöjd med arbetsinsatsen.

– Det finns däremot mycket mer att önska i spelet med boll, fler spelare behöver vara delaktiga. Men det kommer nog naturligt när vi får tillbaka spelare som Dmitry Lazar, Hampus Karlberg och Emil Starck.

BANDY

Träningsmatch

Derby/Linköping – Oskarshamns BS 4-5 (0-2)

Mål OBS: Andreas Lysell 3, Eric Jacobsson 2.

TEXT

THOMAS WENNERKLINT

thomas@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS