Spelar Kim Rosdahl i IKO nästa säsong? Så svarar han efter vinsten mot Malmö

Spelar Kim Rosdahl i IKO nästa säsong? Så svarar han efter vinsten mot Malmö

2022-01-16 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Spelar poängmaskinen Kim Rosdahl i IK Oskarshamn nästa säsong – eller i Malmö månne?

ON ställer frågan efter 3–1-vinsten hemma mot Malmö Redhawks på söndagen, där den 25-årige forwarden gjorde det sista och matchavgörande målet i numerärt underläge.

– Ingen aning. Det får man ta efter säsongen. Tråkigt svar, kanske – men just nu spelar jag bara hockey. Fokuset ligger på att vara så bra som möjligt i varje match och hjälpa laget. Det är allt jag kan göra, säger Malmösonen.

Kim Rosdahl har gjort 25 poäng (elva mål) på 31 matcher under den här säsongen.

Förra säsongen fick han ihop sammanlagt 29 poäng (elva mål) på 50 matcher.

Nu är han på väg mot sin poängmässigt bästa säsong i karriären.

Exakt hur skönt är det att slå Malmö?

– Det är klart att det är kul att vinna. Framför allt nu, efter ett långt uppehåll (första matchen sedan den 30 december). Skönt att vi kunde vinna direkt i återstarten, säger Kim Rosdahl.

”Jag har mött Malmö ett antal gånger – man blir mer och mer van”

KIM ROSDAHL

Är det extra speciellt att vinna mot Malmö, med tanke på att du är Malmöson?

– Just nu känns det som att varje match är lika viktig. Jag har mött Malmö ett antal gånger – man blir mer och mer van. Det är en match som vi ska vinna. Det är klart att jag känner många – och det snackas mycket på isen, men det roligaste är att vi får spela matcher igen.

Emil Sylvegård mejade ner dig vid ett tillfälle – men du reagerade inte över huvud taget.

– Nej, jag vet inte vilken situation du menar, faktiskt, säger Kim Rosdahl och skrattar.

– Nej, men han spelar tufft – och det ska han göra. Då är han som bäst. Han ska göra det och jag försöker göra det jag ska göra, svarar Kim Rosdahl.

Din kedja, förstakedjan, med Fredrik Olofsson och Patrik Karlkvist gjorde – återigen – en bra match…

– Ja, det var okej från vår sida. Men det finns mer att önska. Vi hade några lägen till som vi kunde ha gjort mål på. Spelet var ganska okej. Vi försöker flytta pucken snabbt från egen zon till anfallszon och vara farliga där framme. Vi har några nivåer till – men vi jobbar vidare, så kommer det.

”Avslutade snabbt mellan benskydden”

KIM ROSDAHL OM DET MATCHAVGÖRANDE 3-1-MÅLET I BOXPLAY

Det var ett fint mål ni gjorde i boxplay (Fredrik Olofsson spelade fram och Kim Rosdahl gjorde mål på ett friläge i spel fyra mot fem i början av den tredje perioden). Hur minns du målet?

– Sammy (Philip Samuelsson) fick en touch på deras crosspass och den stannade vid mig. Jag såg direkt att deras ena back stötte upp lite mot mig, så jag lade den till Freddy (Fredrik Olofsson). Jag vet att han är jättebra på att suga åt sig killar. Han väntade bara på att de skulle gå mot honom – och jag satte fart så mycket jag kunde. Jag fick en jättebra passning, vilket gjorde att jag var fri från kanten. Sedan avslutade jag snabbt mellan benskydden, säger Kim Rosdahl.

Nu har ni åtta matcher på knappt två veckor framför er. Hur tänker du kring det?

– Nej, men det ska vi klara av. Vi är tränade för att spela matcher – och vi tycker att det är kul med matcher. Vi har åtta matcher framför oss, men vi tar en match i taget. Det gäller att vi fokuserar fullt ut på varje match. Det ska bli kul.

Vad talar för att ni går till slutspel?

– Vi tar varje match för sig och vi är här för att kriga. Det handlar om att vi ska göra vad vi ska i varje match. Det är det som har tagit oss till positionen där vi är nu (IKO är sjua i tabellen efter 31 spelade matcher). Det gäller att vi gör jobbet i varje match. Gör vi det, så har vi en bra chans.

Ni tappar bröderna Zohorna (Tomas och Hynek), Brian Cooper och möjligen även Fredrik Olofsson under OS-veckorna. Hur tänker du kring det?

– Ja, det är såklart toppspelare i vårt lag, som äter mycket istid och bidrar jättemycket till laget där ute. Vi får se hur det blir med matcherna under OS, men skulle vi spela matcher så finns det andra killar som får kliva fram och steppa upp. Tillsammans gör vi det bäst, säger Kim Rosdahl.

Kim Rosdahl. Foto: Pierre Stjernfeldt
Dela gärna artikeln: