SR Energy vill utöka vindkraftsområdet i projekt Grönskog i norra Mönsterås kommun

SR Energy vill utöka vindkraftsområdet i projekt Grönskog i norra Mönsterås kommun

2022-12-07 Av av Annicka GunnarssonMÖNSTERÅS KOMMUN

SR Energy undersöker möjligheten att utöka området för vindkraftsprojektet Grönskog i Mönsterås kommun. ”Det innebär sannolikt ett förnyat samråd 2023 och att tillståndsansökan bedöms lämnas in under slutet 2023”, skriver företaget på sin hemsida.

Projektet Grönskog ligger i Mönsterås kommun, Kalmar län, beläget cirka sju kilometer norr om Mönsterås och cirka elva kilometer söder om Oskarshamn. Området som utreds ligger delvis inom ett område som enligt gällande vindkraftsplanen för Mönsterås kommun är ett lämpligt utredningsområde för vindkraft.

Projektområdet i Grönskog bedöms maximalt kunna rymma åtta vindkraftverk med en totalhöjd om max 270 meter. Enligt tidplanen så skulle tillståndsansökan lämnas in i december men på måndagen publicerade SR Energy att de undersöker möjligheten att utöka projektområdet för den åtta vindkraftverken.

”Vi tittar på ett utökat område och det innebär sannolikt ett förnyat samråd 2023 och att tillståndsansökan bedöms lämnas in under slutet 2023”, skriver SR Energy på sin hemsida.

FAKTA / PROJEKT GRÖNSKOG

Antal verk: 8
Totalhöjd: 270
Kommun: Mönsterås
Driftstart: 2026

Foto: SR Energy

Mer läsning om projekt Grönskog

Dela gärna artikeln med dina vänner:

Annonsera digitalt lokalt