Stefan Löfven om polismordet: ”Vi delar er sorg och ilska”

Stefan Löfven om polismordet: ”Vi delar er sorg och ilska”

2021-07-01 Av av Oskarshamns-Nytt
Annons: Oskarshamns kommun

SVERIGE

Stefan Löfvens uttrycker sitt djupaste deltagande till den mördade polisens familj, anhöriga och kollegor i under en pressträff. Polisen sköts till döds i tjänsten på Hisingen i Göteborg under natten och dådet utreds som mord.

”Det är med stor sorg och bestörtning som jag har tagit emot beskedet att en polis skjutits till döds i tjänsten i Göteborg sent i går kväll. Jag vill å min och regeringens vägnar uttrycka vårt djupaste deltagande till den dödade polisens familj, anhöriga och kollegor. Vi delar er sorg och ilska.”

”Ingen ska förlora sitt liv när man gör sitt jobb. Polisens uppgift är att upprätthålla ordning och trygga människors liv. Ett angrepp mot en enskild polis är därför ett angrepp på såväl vår rättsstat som hela vårt demokratiska öppna samhälle.”

”Jag har varit i kontakt med regionpolischefen Klas Johansson och mitt i sorgen och chocken så kraftsamlar nu polisen för att gripa den eller dom som är skyldiga till detta avskyvärda dåd.”

”Sveriges polis är nu mitt uppe i flera offensiva insatser mot kriminella miljöer i såväl Göteborg som andra håll i Sverige och de kommer oförtröttligt att fortsätta det arbetet. Vi kommer aldrig att backa i kampen mot den organiserade brottsligheten och polisen har hela samhällets stöd i sitt arbete.”

”Jag och hela svenska folket vi är stolta över våra poliser”, avslutar Stefan Löfven i sitt tal.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Dela gärna artikeln: