Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Statsminister Stefan Löfven uttalar sig med anledning av händelserna i Vetlanda

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SMÅLAND

Regeringen har skickat ut ett pressmeddelande med ett uttalande av statsminister Stefan Löfven med anledning av händelserna i Vetlanda.

I kväll tänker jag på de som skadats i Vetlanda och deras anhöriga. Jag fördömer det här fruktansvärda våldet. 

Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft. 

Just nu är det inte klart exakt vad som hänt och vad motivet varit, men polisen beskriver att en ensam gärningsman attackerat och allvarligt skadat flera personer i centrala Vetlanda. En misstänkt gärningsman är gripen. Mot bakgrund av vad som kommit fram hittills i polisutredningen har åklagare inlett en förundersökning om terroristbrott.

Polismyndigheten och Säkerhetspolisen har en nära samverkan vid händelser som denna. De bedömer kontinuerligt om det finns skäl att vidta säkerhetshöjande åtgärder och har beredskap för att göra det om det behövs.

Polismyndigheten vidtar nu utredande och trygghetsskapande åtgärder och har inlett en särskild händelse för att bättre kunna hantera händelsen.

Vi har löpande kontakt med Polismyndigheten och Säkerhetspolisen och följer händelserna noga.

Vi blir påminda om hur skör vår trygga tillvaro är. Jag vill uppmana alla att sända en tanke till de som drabbats av våldet och till de män och kvinnor i sjukvården, polisen och i kommunen som arbetar med att vårda skadade och återupprätta tryggheten.

Stefan Löfven, stadsminister

Foto: SVT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS