Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Stefan Löfven har nominerats till ny ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Socialdemokraterna nominerar Stefan Löfven till ny ordförande för det Europeiska Socialdemokratiska Partiet, PES. PES samlar socialdemokratiska och progressiva partier i hela Europa. Dess parlamentsgrupp Socialist and Democrats, S&D, är den andra största i Europaparlamentet.

– Det är med glädje och stolthet som Socialdemokraterna nominerar vår tidigare statsminister och partiordförande Stefan Löfven till ny ordförande för det Europeiska socialdemokratiska partiet, säger partiordförande Magdalena Andersson i ett pressmeddelande.

Brett stöd för Löfven

PES:s kongress sker den 14-15 oktober i Berlin med värdskap från det tyska socialdemokratiska partiet, SPD. Kongressen väljer PES ledarskap samt antar ett politiskt program för de kommande åren. Stefan Löfven är den enda kandidaten till ordförande

– Stefan Löfven är en sann europé som för med sig erfarenhet och respekt. Det är ett erkännande för svensk och nordisk socialdemokratis starka ställning att det finns ett brett stöd för Stefan Löfven som ny ordförande, avslutar Magdalena Andersson.

Foto: Socialdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS