Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Stihna Johansson Evertsson (C): ”Svek mot länet”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Den högerkonservativa budgeten är ett svek mot Kalmar län”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande på tisdagen.

”Vi minns alla hur det lät i valrörelsen, den högerkonservativa sidan i svensk politik pratade om vikten av landsbygden i var och varannan mening. Det var tal om ”hjärtlandet” och vikten av att landsbygden skulle utvecklas. I dag presenterades statsbudgetens för kommande år och vi kan konstatera att borta är valrörelsens tal om ”hjärtland” och landsbygd, budgeten är inget annat en ett stort svek mot landsbygden och Kalmar län”, skriver Centern.

”Landsbygden var tydligen bara viktig att prata om när det gällde att få landsbygdsväljarnas röster, nu när det verkligen gäller att stå upp för landsbygden så glöms den bort fullständigt”

STIHNA JOHANSSON EVERTSSON (C), DISTRIKTSORDFÖRANDE FÖR CENTERPARTIET I KALMAR LÄN

– Landsbygden var tydligen bara viktig att prata om när det gällde att få landsbygdsväljarnas röster, nu när det verkligen gäller att stå upp för landsbygden så glöms den bort fullständigt, säger Stihna Johansson Evertsson (C), distriktsordförande för Centerpartiet i Kalmar län.

Stihna Johansson Evertsson (C)
Stihna Johansson Evertsson (C). Foto: Peter A Rosén

”För Kalmar län så är det flera stora investeringar som nu riskerar att gå om intet i och med den nya regeringens förslag. Det handlar om stora investeringar i den gröna omställningen med bland annat förnyelsebara drivmedel som regeringen nu slår undan benen på i och med borttagande av klimatbonus för bilar och kraftigt minskad reduktionsplikt”, skriver Centerpartiet.

”Väldigt många jobb”

– Vi har haft flera stora investeringar på gång i länet i den här sektorn – som till exempel i biogasanläggningar. Vi är rädda att när nu regeringen tydligt signalerar att den gröna omställningen ska minskas så kommer också dessa investeringar att försvinna. Det handlar om väldigt många jobb, inte bara i själva tillverkningen utan också för de gröna näringarna. De gröna näringarna skulle kunna vara motorn i den gröna omställningen och därmed få en möjlighet att växa och utvecklas, en möjlighet som regeringen nu tar bort, understryker Stihna Johansson Evertsson.

”Kalmar län är ett län med långa avstånd där människor ofta måste nyttja sin bil för att ta sig till och ifrån arbetet. Den förra regeringen tog fram ett nytt förslag till reseavdrag, ett förslag som till stora delar var starkt påverkat av Centerpartiet. Det förslaget väljer nu den nya regeringen, trots att man tidigare rösta för det, att backa ifrån. Förslaget hade inneburit en rejäl bit av kakan för invånarna i Kalmar län”, skriver Centern.

”Mycket sorgligt”

– I stället väljer nu regeringen att ha kvar det gamla reseavdraget, ett avdrag som gynnar dem som bor i storstadsområdena och missgynnar de boende på landsbygden. Cirka 70 procent av det som betalas ut i reseavdrag idag går till storstadsområdena och den politiken väljer nu regeringen att fortsätta med, det är mycket sorgligt, säger Karin Helmersson (C), regionråd med ansvar för regional utveckling i Kalmar län.

Karin Helmersson (C)
Karin Helmersson (C). Foto: Peter A Rosén

– Även det faktum att regeringen nu väljer att ta bort 750 miljoner kronor från järnvägsunderhållet riskerar att slå hårt mot Kalmar län. Både Stångådalsbanan och Tjustbanan är viktiga tågbanor som har stort underhållsbehov. Med den nuvarande regeringens politik så riskerar det behovet att öka och frågan är om de fyra partier som nu står bakom den här budgeten över huvud taget vill ha kvar de regionala banorna i Kalmar län, fortsätter Karin Helmersson.

”Trogna sina partier?”

– Det finns fyra riksdagsledamöter från Kalmar län i de partier som nu genomför detta svek mot länet. Frågan är om de ledamöterna kommer vara trogna sina partier eller trogna mot de väljare som faktiskt gett dem sitt mandat? Kommer de att stödja sina partier i sitt svek mot invånarna i Kalmar län?

Det undrar Stihna Johansson Evertsson.

Foto: Centerpartiet (översta bilden)

Grafik: Centerpartiet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS