Stöd till restaurangers och kaféers uteserveringar i Oskarshamns kommun

Stöd till restaurangers och kaféers uteserveringar i Oskarshamns kommun

2021-02-10 0 av Oskarshamns-NyttOSKARSHAMN

”Restauranger och caféer är en näring som är hårt drabbad som en följd av den pågående pandemin och hårda restriktioner. För att underlätta för restauranger och caféer att komplettera sin servering med uteserveringar så erbjuds nu stöd till företagen på flera sätt”, skriver Attraktiva Oskarshamn AB i ett pressmeddelande på onsdagen.

”Oskarshamns kommun har sedan tidigare beslutat om att slopa avgiften för upplåtelse av mark under hela 2021. Det innebär att aktörerna endast behöver ansöka om ett polistillstånd för att kunna etablera sin uteservering.”

”Nu erbjuds även alla restauranger och kaféer inom Oskarshamns kommun att ansöka om ekonomiskt stöd som ersättning för kostnaderna för polistillståndet. Insatsen är en av flera som Attraktiva Oskarshamn genomför på uppdrag av Oskarshamns kommun.”

”Positivt”

 – På det här sättet hoppas vi att restauranger och caféer tar chansen att satsa på uteserveringar. Vi ser att det kan tillföra deras verksamhet på ett positivt sätt, säger Johanna Wihl, näringslivschef på Oskarshamns kommun.

”Aktörerna behöver själva göra sin ansökan hos Polismyndigheten senast den 31 mars. Ett krav för att få kostnaden för tillståndet utbetalt är att ansökan blivit godkänd och att uteserveringen etableras senast den 31 maj.”

”Attraktiv stadskärna”

”I samband med ansökan ska aktören kontakta Attraktiva Oskarshamn AB för att få mer information om hur ersättningen utbetalas.”

– Vi hoppas att så många verksamheter som möjligt tar del av erbjudandet, och att vi tillsammans kan skapa en attraktiv stadskärna med möjlighet att äta och fika utomhus i sommar, säger Johan Sjöstrand (bilden), platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn AB.

FOTO

ATTRAKTIVA OSKARSHAMN AB