Stor glädje inom Centerpartiet efter beskedet om Astrid Lindgrens Värld

Stor glädje inom Centerpartiet efter beskedet om Astrid Lindgrens Värld

2021-03-09 Av av Peter A Rosén

VIMMERBY

”Idag kom beskedet att EU godkänner statens extra stöd till nöjesparker som tvingades att stänga helt under pandemisommaren 2020”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Ett skäl vi många gånger möts av när i krävt stöd till bland annat Astrid Lindgrens Värld och Ölands Djurpark i vårt län säger Karin Helmersson (C), ordförande i Regionala Utvecklingsnämnden i en kommentar.

Digitalt möte med Lööf

”Centerpartiet, i både Region Kalmar län och i Vimmerby, har genom påverkansarbete under snart ett år krävt ersättning till de företag som drabbas av regler kopplade till pandemin. Det har handlat om skrivelser till näringsdepartementet, utspel, kontakter med nationella företrädare på näringsdepartementet och även ett digitalt möte med Annie Lööf särskilt kopplat till situationen i Vimmerby”, skriver Centern.

”Jag är otroligt glad att det nu kommer särskilda stöd till nöjesparker. Det är viktigt för hela kommunen att Astrid Lindgrens Värld överlever och jag är stolt över det arbete många har lagt ner på detta, inklusive mina partikollegor”

JACOB KÄLL (C), KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE I VIMMERBY

– Jag är otroligt glad att det nu kommer särskilda stöd till nöjesparker. Det är viktigt för hela kommunen att Astrid Lindgrens Värld överlever och jag är stolt över det arbete många har lagt ner på detta, inklusive mina partikollegor, säger Jacob Käll (C), kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby.

”Extra tufft”

”Under pandemiåret har flera tilläggsbudgetar klubbats i riksdagen, med olika former av stöd och åtgärder för företag. Men Karin Helmersson är ännu inte nöjd med systemen”, skriver Centerpartiet.

– Omställningsstödet har efterhand blivit bättre men träffar fortfarande inte helt företag inom besöksnäringen. Dessutom ser vi fortfarande långa handläggningstider vilket just nu är extra tufft för våra företag, säger hon.

PRESSFOTO

ASTRID LINDGRENS VÄRLD

Dela gärna artikeln: