Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Succé för trädgårdsloppisen i Kristdala

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRISTDALA

På lördagen arrangerades Kristdalas första trädgårdsloppis och det blev en succé. Glada loppisfyndare strömmade till från hela länet rapporterar de 25 arrangörerna.

Lördagen började med lite duggregn och redan vid 10-tiden började loppisfyndarna droppa in trots att trädgårdsloppisen inte började förrän vid 11. Regnet slutade tack och lov och trots en gråmulen septemberdag var det många som hittade till Kristdala.

Karta med alla trädgårdsloppisar

Kyrkan ordnade med kaffeservering under dagen och de hade även ansvar för att lämna ut loppiskartor. Ett hundratal kartor lämnades ut och kyrkliga syföreningen sålde slut på sina hembakade kakor på bara någon timma.

Kulturbussens första uppdrag sen i mars

Med kartan i handen, eller i mobilen, så gav sig alla glada loppisfyndare ut i samhället för att besöka loppisarna. Kulturbussen var på plats på torget för att ha bokloppis. Här kunde även barn få ballongdjur och spela minipingis. Att delta på loppisen var Kulturbussens första aktivitet sen i mars.

Kulturbussen hade bokloppis på torget och bjöd på både sång, minipingis och ballongdjur. FOTO: MORTEN OKBO, KULTURBUSSEN
Många ville handla begagnade biblioteksböcker. FOTO: MORTEN OKBO, KULTURBUSSEN

Besökare från hela länet

Förråd, garage, skåp och garderober hade rensats ordentligt och under dagen såldes allt från leksaker, kläder och inredning till möbler, tavlor och cyklar i trädgårdarna till de tjugofem hushåll som deltog.

Loppisfyndarna var inte bara kunder från bygden utan det dök upp glada fyndare från bland annat Oskarshamn, Fårbo, Storebro, Fliseryd, Mörlunda, Mariannelund, Skirö, Västervik, Norrköping, Kalmar och Öland.

Repris till våren

Kunderna gillade konceptet och alla tyckte att det var väldigt trevligt. Arrangörerna är mycket nöjda med dagen och alla försäljare är överens om att det blir en repris i vår.

Allt från tomtar och ljuslyktor till skålar och vaser på loppisbordet på Korintgatan. FOTO: ANNETTE SVENSSON
Movitz Gerle hade rensat lekrummet och sålde allt från pussel till gosedjur på Venavägen. FOTO: ANNA EDLUND
På Krithemsgatan var hela garageinfarten fylld med loppisprylar och kläder. FOTO: ANITA HULTGREN

TEXT

ANNICKA GUNNARSSON

annicka@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS