Svensk Handel har utsett årets modejulklapp: Mysiga, fluffiga och mjuka

Svensk Handel har utsett årets modejulklapp: Mysiga, fluffiga och mjuka

2022-12-14 Av av Annicka GunnarssonHANDEL

Trender inom mode har en tendens att utformas efter vad som pågår i samhället och den samtid vi lever i. Årets modejulklapp värmer kalla fötter, är skön och samtidigt moderiktig. I år används den även av en större publik. Årets modejulklapp 2022 är innetofflan.

– En av de absolut starkaste trenderna som våra medlemmar ser i handeln just nu är innetofflan, den är lika självklar att användas för sin funktionalitet, som för att den är trendig och bärs därmed också av fler, säger Charlotte Nordén, ordförande för Svensk Handel Stil.

Innetofflan är en klassiker som aldrig går ur tiden, den ett långt förflutet av tradition och användningsområdet är brett. Vissa innetofflor har använts för hala golv, för att få ergonomiskt stöd och för att skydda golvet. Men nu har innetofflan även tagit steget in på modekartan och nu ser man mysiga, fluffiga och mjuka innetofflor i var och vartannat svenskt hushåll.

Designtoffla
Mysiga, fluffiga och mjuka innetofflor är årets modejulklapp. Foto: Svensk Handel

Ökat intresse för hållbarhet

Hållbarhetsfrågan har länge varit på tapeten inom den svenska modemarknaden. I Swedish Fashion Councils rapport, Fashion Transformations, som lanserades tidigare i år, lyfts den ständigt växande andrahandsmarknaden och att konsumenterna har ett ökat intresse för hållbarhet. Något som även går att applicera på årets modejulklapp.

– Årets modejulklapp går att hitta både via second-hand eller helt digital. Den finns i många variationer och erbjuder något för alla i såväl fysisk som virtuell formsäger Jennie Rosén, vd på Swedish Fashion Council.

FAKTA / ÅRETS MODEJULKLAPP

Årets modejulklapp utses av Svensk Handel Stil i samarbete med Swedish Fashion Council. Det är femtonde året i rad som modejulklappen utses.

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln med dina vänner:

Annonsera digitalt lokalt