Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Svensk kvartett fortsätter i Västervik Speedway

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

VÄSTERVIK

Anton Karlsson, Noel Wahlqvist, Philip Olofsson och Alex Johansson styr vidare i Västervik Speedway.

–  Vi gör allt vi kan för att värna om våra egna lokala produkter och hjälpa dem att utvecklas, säger en nöjd sportchef, Morgan Andersson.

Både Anton Karlsson och Noel Wahlqvist har avtal med Västervik Speedway och som sträcker sig över 2021, men förutsättningarna har ändrats sedan pandemin startade och efter att ett nytt körschema har fastställts i Bauhaus-Ligan. Philip Olofsson har tillhört truppen sedan han gick från ungdom och upp till 500cc. Alex som även han tillhörde Västervik Speedway under säsongen 2020 har förlängt sina avtal.

– När det gäller Anton och Noel så har vi under hela processen fört en dialog kring de nya förutsättningarna, det har aldrig vållat några problem och vi gör allt vi kan för att värna om våra egna lokala produkter och hjälpa dem att utvecklas, säger Morgan Andersson.

Smålänningarna

–  Anton har även skrivit på ett avtal för allsvenska Griparna från Nyköping och Noel har efter en dialog Västervik fört med Lejonen och Anders Fröjd blivit garanterad en permanent plats i samarbetslaget, som Lejonen/Dackarna kommer att delta med i Allsvenskan under namnet Smålänningarna.

– Vi kommer även att arrangera en av de hemmamatcherna som ligger under Lejonens åtagande vilket ger Noel möjligheten att visa upp sig på Hejla Arena (Ljungheden) även i Allsvenskan. För övrigt har båda killarna redan nu investerat i nya motorer för att komma så väl förberedda som möjligt till 2021, säger Morgan Andersson.

Även Philip och Alex har skrivit på avtal för Griparna i Allsvenskan och det kommer hjälpa dem att fortsätta utvecklas för att ta upp kampen om körning i Bauhaus-Ligan.

”Glada”

– Vi har också tillsammans med Vetlanda och Lejonen ingått ett samarbete med Nässjö i division 1 där vi har två platser till förfogande varje match. Lagets hemmamatcher kommer att arrangeras av Nässjö SK på Skogsvallen.

–  Vi är såklart glada över att kunna bidra till att ge våra svenska förare chansen till tävlingsmöjligheter och även hjälpa Nässjö att bedriva verksamhet på sin 500cc-bana då de gör ett fantastiskt jobb med ungdomsspeedwayen men fortfarande saknar förare för att bedriva ett eget lag på seniornivå, menar Morgan Andersson.

– Jag är övertygad om att dessa grabbar kommer att sporra varandra till att ta ytterligare kliv i sina karriärer. Ambitionen att ta en plats i startsjuan för Västervik Speedway i Bauhausligan kommer också att bidra till bra kvalité på träningarna, avslutar Morgan Andersson.

Samtliga fyra får ett ingångssnitt på 0,500.

Västerviks förartrupp 2021:

Bartosz Smektala 1,571

Viktor Kulakov 1,556

Vadim Tarasenko 1,254

Jaimon Lidsey 1,250

Mads Hansen 1,250

Linus Sundström 1,192

Anton Karlsson 0,500

Noel Wahlqvist 0,500

Philip Olofsson 0,500

Alex Johansson 0,500

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

Västervik Speedways fyra unga svenskar har förlängt över 2021. Bland andra Anton Karlsson som tog stora kliv framåt i BAUHAUSLIGAN den gångna säsongen.
FOTO: CONNY BLOMANDER

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS