Sverigedemokraterna: ”Det måste få ett stopp”

Sverigedemokraterna: ”Det måste få ett stopp”

2022-10-31 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”Regionstyrelsen sammanträdde under måndagen, och bland de viktigare punkterna var delårsrapporten fram till augusti och regionens budgetförslag för kommande år.

Region Kalmar län är i en mycket svår ekonomisk situation. Delårsrapporten visar en prognos om rekordstora underskott i regionens verksamheter. Kostnaden för inhyrd sjukvårdspersonal fortsätter att öka och målet om oberoende av hyrpersonal har den sittande regionmajoriteten misslyckats med att nå”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

– Vårt parti föreslog redan för nästan två år sedan att regionstyrelsen skulle ta ett större ansvar för att få ekonomin i balans, men S/C-majoriteten var som vanligt avvisande. Hade de tagit tag i saken då så hade verksamheten kunnat vara i ett bättre nu, säger Martin Kirchberg, Sverigedemokraternas regionråd i Kalmar län.

”För att frigöra resurser till sjukvården vill Sverigedemokraterna lägga stora besparings- och effektiviseringsåtgärder om sammanlagt 523 miljoner kronor för de närmaste tre åren. Hit hör en kraftig effektivisering av den under det senaste decenniet våldsamt svällande icke-vårdnära byråkratin”, skriver SD.

– Byråkratiseringen fortsätter tyvärr år efter år. Det måste få ett stopp, för det drar undan stora resurser från vården, där behoven är skriande, säger Claus Zaar (SD), ersättare i regionstyrelsen.

”Ett av Sverigedemokraternas budgetförslag är att införa system med patientansvariga läkare, som har det medicinska ansvaret för patienten genom alla led i vården.”

– Idag är det inte ens hälften av patienterna i hemsjukvården som har en kontinuerlig, fast läkarkontakt. Det är alldeles för lågt. Det är därför vi vill införa ett system med patientansvarig läkare. Det skulle stärka både kontinuiteten och säkerheten i vården och öka tryggheten för patienten, säger Bo Karlsson (SD), ledamot i regionstyrelsen.

Grafik: Sverigedemokraterna

Dela gärna artikeln: