Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Sverigedemokraterna har överklagat beslutet om att avslå en folkomröstning

ANNONS

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna har överklagat beslutet om att avslå en folkomröstning om äldreboendena i Misterhult.

Det skriver partiet i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

”Sverigedemokraterna har redan dagen efter fullmäktige lämnat in ett överklagande till förvaltningsrätten i Växjö angående Socialdemokraternas och Moderaternas beslut om att avslå Folkinitiativets begäran om en folkomröstning angående äldreboendena i Misterhult. Sverigedemokraterna menar att Socialdemokraterna och Moderaterna inte har kunnat visa att man har gjort en korrekt tolkning av lagen när det kommer till huruvida namnlistorna uppfyller lagens krav”, skriver Sverigedemokraterna i pressmeddelandet.

”Vi har hela tiden vädjat”

”Vi har hela tiden vädjat till Socialdemokraterna och Moderaterna att hedra det moraliska ansvaret i frågan och därför besluta om att godkänna en folkomröstning angående äldreboendena i Misterhult” säger gruppledaren Michael Erlandsson (SD).

”Efter gårdagens kommunfullmäktige har vi istället sett en hånfull inställning från den styrande majoriteten när det kommer till att respektera folkviljan och medborgarnas ansträngningar. Vi kan inte låta ett sådant här beslut vara avhängigt av majoritetens godtyckliga tolkning av lagen. Vi har därför valt att omgående överklaga beslutet till förvaltningsrätten i Växjö”.

Partikollegan Leif Axelsson (SD), ledamot i socialnämnden, instämmer i Michael Erlandssons slutsatser och han menar att om viljan hade funnits från den styrande majoriteten att tillåta en  folkomröstning, så hade Socialdemokraterna och Moderaterna kunnat ge sitt godkännande på fullmäktige.

”Andreas Erlandssons synpunkter och hans aviga inställning till folkomröstningar i allmänhet och till folkinitiativets önskemål om en folkomröstning i synnerhet gick inte att misstolka. Det framgick klart och tydligt att Andreas Erlandsson(S) och Ingela Ottosson (M)  inte vill ha några äldreboenden kvar i Misterhult” konstaterar Leif Axelsson.

Sverigedemokraterna har tagit ställning för en folkomröstning om äldreboendena och vill att dessa ska bevaras. Nu hoppas partiet att överklagandet kommer att bära frukt och att eventuella frågetecken kring namnlistorna kan redas ut med förhoppningen om att dessa bedöms vara giltiga.

Michael Erlandsson, gruppledare (SD). FOTO: PIERRE STJERNFELDT
Leif Axelsson (SD). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS