Tennissiffror för IFK Oskarshamn: Avdyli gjorde ett äkta hattrick

Tennissiffror för IFK Oskarshamn: Avdyli gjorde ett äkta hattrick

2020-08-15 0 av Conny Blomander


OSKARSHAMN

Det blev islossning för IFK Oskarshamn borta mot IFK Österbymo.

Seger med 6-0 (3-0).

Nicki Avdyli inledde matchen med ett äkta hat-trick på 24 minuter och punkterade matchen.

– Det var en jättebra insats idag och målskyttet lossnade även om vi kunde ha gjort en handfull till på alla chanser vi skapade.

– Spelmässigt så var det en totaldominans från vår sida, Österbymo hade inte en målchans på 90 minuter, sa en nöjd IFKO-tränare, Eric Persson.

Nicki Avdyli gjorde ett inhopp hemma mot Hultsfred senast och han gjorde det så bra att lagledningen tog ut honom från start idag. Nicki gick centralt, längst fram.

Lekstuga

Och den härlige teknikern hade lekstuga med hemmalagets försvar. 1-o gjorde Nicki efter 10 minuter och öste sedan på med 2-0. Han avslutade med att sätta returen på egen straff till 3-0 efter 42 minuter.

Nicki byttes ut i halvtid, orken är inte på topp ännu.

Mattis Rehn kom in, och han var målmässigt också på hugget och satte två mål efter 50 och 51 minuter. Axel Karlsson gjorde 6-0 efter 55 minuter.

Resten av matchen var det spel mot ett mål och Österbymo stod i princip med hela laget i den egna boxen för att undvika tvåsiffrigt i baken.

”Inte sämsta motståndet”

– Jag tycker inte Österbymo var det sämsta motståndet vi mött hittills utan det var vi som äntligen fick till det spel vi vill spela och fick fart på målgörandet.

– Att Österbymo backade hem så mycket gjorde att backlinjen kunde flytta fram, delta i anfallsspelet och öka pressen på dem ännu mer.

Alla i IFKO gjorde en bra insats med plus till Nicki Avdyli, Johan Persson och Axel Karlsson på innermittfältet och ytterbacken Sebastian Johansson.

Otto Pettersson hade en lugn och härlig eftermiddag mellan stolparna och plockade upp och ner de få inspel och inlägg som Österbymo förmådde få till.

Sonny är med i nästa match

Kommande fredag tar IFKO emot det topptippade laget Södra Vi – som fick stryk hemma mot Lojal i fredags med 1-2.

Till den matchen är nyförvärvet Sonny Karlsson tillgänglig, men att slå sig in i anfallet i IFKO just nu verkar stentufft.

– Det är bra att vi får ännu mer konkurrens. Det är bra för oss ledare, säger Eric Persson.

TEXT

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

Pierre Stjernfeldt