Tionde hemmavinsten i följd: OAIK rycker i tabelltoppen

Omgång 19

Oskarshamns AIK – Vänersborgs IF  4-1 (1-0)

Mål OAIK: Zakaria Sawo, Sadmir Zekovic, Edvin Crona, Oskar Stejdahl

Mål Vänersborg: Marwin Leidewall.

Oskarshamns AIK besegrade Vänersborg med 4-1 (1-0) efter en fin andra halvlek och drygar därmed ut sin serieledning.

– Det var lite si och så i första halvlek, men till slut tar vi tre säkra poäng och den tionde raka hemmasegern så man kan inte klaga, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Ardi Ajeti (i mitten på bilden), assisterande tränare i Oskarshamns AIK. Foto: Peter A Rosén

Serieledarna fick en riktig drömstart på matchen.

Redan i den andra matchminuten hittade Filip Jägerbrink fram med en fin, öppnande passning till en fri Zakaria Sawo som kyligt och säkert placerade in bollen invid den högra stolpen.

Zakaria Sawo. Foto: Peter A Rosén
Jubel bland OAIK-ledarna. 1-0 är ett faktum. Foto: Peter A Rosén

Det var Sawos fjärde mål och Jägerbrinks sjätte assist för året.

Vänersborg repade dock mod och satte in en hög, aggressiv press som uppenbart störde OAIK i sin speluppbyggnad. Gästerna skapade också ett par halvfarligheter och en handfull hörnor.

”Efter den fina starten går vi ner oss, men vi ska komma ihåg att Vänersborg är ett bra lag”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Efter den fina starten går vi ner oss, men vi ska komma ihåg att Vänersborg är ett bra lag. De pressade högt och spelade man-man på mitten, säger Ardi Ajeti.

OAIK hade bekymmer att hitta fram i planen men skapade ändå två bra lägen till att göra mål.

Med halvtimmen spelad sköt Oskar Stejdahl ett hårt skott som tvingade målvakten till en vass räddning och strax efter fick Sawo ett liknande läge som vid 1-0-målet men den här gången gick skottet långt utanför ramen.

Oskar Stejdahl. Foto: Peter A Rosén

Vänersborg fortsatte störa OAIK som stressades till att tappa boll på mitten och det i kombination med en del slarv gjorde att hemmalaget inte var helt nöjda i halvtid.

”Överarbetade”

– Vi överarbetade situationerna på mitten en hel del och hade för många touch så vi sa i pausen att vi skulle få i gång snabbare spelvändningar och få ut bollen på kanterna, säger Ardi Ajeti.

Det märktes också direkt i andra halvlek att hemmaspelarna hade bestämt sig för att visa var skåpet skulle stå:

Man skapade omgående en bra chans efter fint kombinationsspel.

Så när fick Kgotso Masangane en tå på bollen på Olle Lindqvists inspel.

Kgotso Masangane. Foto: Peter A Rosén

Därefter var Oskar Stejdahl nära att lyfta bollen i mål efter en miss i Vänersborgsförsvaret.

2-0 hängde verkligen i luften och kom i minut 49.

Sawo rann igenom på vänsterkanten och hittade Sadmir Zekovic i straffområdet som sköt direkt och därmed satte sitt tionde mål för säsongen.

Sadmir Zekovic jublar efter sitt mål. Foto: Peter A Rosén

– Det var en fin aktion av Sawo och ett bra avslut av Zekovic, ett viktigt mål som kändes avgörande, menar Ardi Ajeti.

Edvin Crona bytte av Zekovic i den 67 minuten och han blev målskytt nästan per omgående (översta bilden).

Filip Jägerbrink (assist nummer sju) spelade in bollen från högerkanten och Crona hann före både försvarare och målvakt och satte 3-0, hans första mål för säsongen.

”Det var roligt för Edvin”

ARDI AJETI

– Det var roligt för Edvin, hoppas det lossnar för honom nu, säger Ardi Ajeti

I den 75:e punkterade Oskar Stejdahl matchen fullständigt när han knoppade in en hörna.

Slutet blev ganska avslaget, men Vänersborg fick in ett tröstmål i slutminuterna efter slarv i OAIK-försvaret.

– Det kändes onödigt och det är tråkigt att inte vår målvakt får hålla nollan.