Tjeckisk forward med landslagsmeriter är klar för IK Oskarshamn

2020-05-26 0 av Peter A RosénOSKARSHAMN

En tjeckisk forward, med landslagsmeriter, har skrivit på ett ettårskontrakt med IK Oskarshamn.

– En fantastisk möjlighet för mig, säger 23-årige Jan Ordos till IKO:s hemsida, www.ikoskarshamn.se.

Under merparten av sin karriär har han lirat för Bili Tygri Liberec i den tjeckiska högstadivisionen. Där har han stått för både poängproduktion och stabilitet.

Nu ger sig Jan Ordos ut på sitt allra första utlandsäventyr.

”Fantastisk möjlighet”

– Det är en fantastisk möjlighet för mig som spelare och människa. Jag har varit i Sverige och spelat ett par gånger, men detta är första gången jag flyttar utomlands. Jag har spelat med Adam Janosik tidigare, så det är skönt att ha ett välkänt ansikte när jag anländer, säger han till IKO:s hemsida.

Jan Ordos har ganska bra koll på svensk hockey.

– Mitt gamla lag spelade mot Frölunda och Luleå i CHL och det var bra matcher. Svensk hockey är snabb och det handlar om att hänga med i tempot. Det är en dröm för mig att spela i Sverige och jag ser verkligen fram emot säsongen, säger han till IKO:s hemsida.

Jan Ordos berättar att han är bra i en mot en-situationer och han känner att han kan spela i alla kedjor.

– Jag och Martin (IKO-tränaren Filander) har pratat om att jag behöver förbättra avsluten ytterligare, så där kommer mycket fokus ligga framöver. Jag ser även fram emot att lära mig svenska och växa som människa i och med flytten till Oskarshamn, säger han till klubbens hemsida.

”Snabb högerskytt”

Martin Filander säger så här om Jan Ordos, enligt IKO:s hemsida:

– Jan är en väldigt snabb högerskytt, bra på att slå sin gubbe och bra runt målet. Han har legat runt 10–12 mål varje säsong och har ganska mycket erfarenhet trots sin ringa ålder. Han kommer till oss för att kunna ta nästa steg. Vi ser stor potential i honom. Det är en spännande kille som vi tror har en ljus framtid hos oss.

Jan Ordos, som fyller 24 år i september, är – enligt www.eliteprospects.com – 181 centimeter lång och 84 kilo tung.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK: IK OSKARSHAMN