Tolfte raka förlusten för Craftstadens herrar

Herrar div 1 Östra Götaland

Craftstadens IBK – Linköping FBC  3-14 (2-4, 0-3, 1-7)

Mål CIBK: Simon Hjalmarsson 2, Jakob Savolainen.

OSKARSHAMN

Craftstadens herrar hängde med gästande Linköping i en period, men sedan tappade man och föll klart med 3-14 (2-4, 0-3, 1-7).

Den enda poäng tabelljumbon Craftstaden tagit undersäsongen kom just mot Linköping när lagen möttes i seriepremiären. Craftstaden förlorade med 2-3 efter förlängning.

Sedan dess har det blivit tio raka nollpoängsmatcher för Craftstaden och det skulle bli ännu en tung förlust denna lördagseftermiddag.

Det började dock bra för hemmalaget när Simon Hjalmarsson gjorde 1-0 redan efter en dryg minut. Linköping vände till ledning innan Hjalmarsson gjorde sitt andra mål och kvitterade till 2-2 efter 15.18 i den första perioden.

Glädjen blev dock kortvarig för bara en och en halv minut senare stod det 2-4 på resultattavlan, ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden gjorde Linköping tre mål och utökade ledningen till 7-2 inför slutperioden.

I den första halvan av tredje perioden rasade Craftstadens försvarsspel ihop ordentligt och Linköping gjorde sex mål på mindre än nio minuter.

Craftstadens Jakob Savolainen blev dock matchens sista målskytt när han reducerade till 3-14 med tre minuter kvar.

Med tio matcher kvar har Craftstaden elva poäng, eller egentligen tolv med tanke på en katastrofal målskillnad, upp till säker mark i tabellen.

Nästa match spelar Craftstaden den 8 januari borta mot tabelltrean Bergs IK.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt